-

-

torstai 30. lokakuuta 2014

Nallen sämpyläruudut

Todella iisit sämpylät, vaikkapa iltapalaksi! Näitä kauraherkkuja tulee valmistettua usein. Kun leipomoon on omasta mielestä liian pitkä matka (ei oikeasti ole, pari leipomoa ihan nurkilla ;)), mutta tarvittavat ainekset löytyvät omasta komerosta, valmistan usein näitä helppoja, kauraisia, sämpyläruutuja. Ohjetta olen varioinut monesti tarvikkeiden saatavuuden mukaan (vaihtelen hiutaleita tai käytän spelttijauhoja jne.)




Nallen sämpyläruudut (ohje hiutalepaketin takaa)

5 dl vettä
3 dl kaura&ruishiutaleita (tai mitä komerosta löytyy!)
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl siirappia tai sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyvalmistetta
7 dl vehnäjauhoa
voiteluun vettä
pinnalle kaura&ruis hiutaleita


Lisää (reilusti kädenlämpöiseen) veteen hiutaleet joiden joukkoon
kuivahiiva on sekoitettu. Lisää siirappi/sokeri, suola, rypsiöljy ja jauhot.
Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle.
Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 min.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita.
Leikkaa taikina pyörällä levy neliöiksi.
Paista uunin keskitasolla 15-20 min.



Ohje napattu täältä, klik!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti