keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kinuskitiikerikakku

Huom. Jälkikäteen muokattu reseptiä! (kaakaojauheen määrä muokattu)


Suomessa ollessa käydään vieraisilla, tavataan tuttuja ja tietysti herkutellaan. Tällaista herkkua maisteltiin (lettujen ja pullan ohessa, huhhuh, vatsa vieläkin kiittää) ja halusin jakaa tämän maistuvan kakkureseptin teillekin. Tiikerikakku (Marmorkuchen) on varmasti kaikille hyvin tuttu kahvipöydän sulostuttuja, mutta nyt hieman erilaisempana versiona. Mutta toimii! On todella herkullinen kakku.



250 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhe
2 dl kinuskikastike
3/4 dl jauhoja
2 rkl kaakaojauhe


  • Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. 
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään. 
  • Lisää kananmunat yksitellen taikinaan ja vatkaa hyvin. 
  • Lisää jauhoseos taikinaan. 
  • Sekoita jauhot ja kaakaojauhe kinuskikastikkeeseen. 
  • Ota taikinasta n. 1/3 erilliseen kulhoon ja lisää siihen siihen kinuskiseos. 
  • Kaada jauhotettuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, väliin kinuski ja lopuksi päälle loput vaaleasta taikinasta.



Paistetaan 175 asteessa noin tunnin verran. 
Kakun kypsyyttä voi kokeilla vaikkapa 
grillitikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, 
kakkusi on valmis. :)







Blogihistorian epämääräisin kuva, mutta koitetaan kestää.
Kuvitellaan, että kuvassa on überihana herkkukakku ja 
makuhan toki oli kohdallaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti