perjantai 26. kesäkuuta 2020

Melitzanosalata eli kreikkalainen munakoisodippi

Ja taas reseptiä sorry, mutta tämä on kuulkaas niin suurta herkkua, nam! 


Ah, olin niin kaivannut tätä ihanan samettista ja valkosipulista dippiä. Tuoretta ja kenties rapeakuorista leipää kylkeen. Eräs ystävätär valmisti tätä aikoinaan aina, kun he kutsuivat vieraita ja järjestivät vaikkapa bbq-partyt. Tämä oli heidän vakio-alkupalansa ja meikäläinen täytti monet kerrat vatsansa pelkästään tällä. ;) Dippiin kuuluu vain muutama raaka-aine ja kaiken kaikkiaan menee reilu tunti, mutta kuitenkin tosi helppoa valmistaa.



Reseptin löysin täältä, KLIK!


2 isoa munakoisoa
3-4 valkosipulinkynttä
n. 0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria maun mukaan

päälle koristeeksi kalamataoliiveja 
sekä lehtipersiljasilppua


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele
munakoisot ja pistele haarukalla niihin reikiä. Paahda munakoisoja noin tunnin verran. Kääntele vartin välein. (Minulla oli kännykän ajastin 1 h ja munakellon käänsin aina 15 min välein. :))

Kun munakoisot ovat saaneet jo kunnolla väriä ja ovat pehmeitä, ne ovat valmiita.
Anna jäähtyä hiukan ja halkaise sitten pituusuunnassa halki. Kaavi sisus siivilään ja anna olla 15 min.

Murskaa valkosipulinkynnet.

Lisää munakoison sisus ja valkosipulimurska kulhoon. Lisää sitruunamehu, öljy, mausteet ja soseuta sauvasekoittimella.

Päälle vielä loraus oliiviöljyä, lehtipersiljasilppua sekä oliiivit.

Anna vetäytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.















Kaveriksi leipää tai vaikka ruisnappeja.









Ja tässä munakoison sisukset kaavittuna 
lävikössä. Muita vaihekuvia en muistanut edes ottaa. Mutta 
niin simppeli ohje, että ei tarvitse selventäviä kuvia. ;) 


2 kommenttia: