lauantai 6. kesäkuuta 2020

Bagelit eli vesirinkelit









Tällä Kinuskikissan reseptillä (KLIK!) leivoin meille pari päivää sitten iltapalaksi bageleita/vesirinkeleitä.


Olivat niin hyviä, että aion takuuvarmasti tehdä toistekin. Ja sitten, kun taas kutsutaan brunssivieraita niin ehdottomasti näitä nälkäisille suille tarjolle. :)


------------------------------------------



2 tl kuivahiivaa
1 ½ rkl sokeria
3 ¼ dl vettä
9 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa


Käytä kuivahiivan kanssa reilusti kädenlämpöistä vettä (42 astetta). Lisää kuivahiiva ja sokeri noin puolikkaaseen vesimäärästä. Anna seistä 5 minuuttia sekoittamatta. Sekoita sitten niin, että hiiva liukenee veteen.

Sekoita jauhot ja suola toisessa kulhossa ja tee kolo keskelle. Kaada vesiseos koloon. Sekoita ja lisää samalla vettä niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja on tarpeeksi paksua. Vaivaa jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja joustavaa. Sivele iso kulho kevyesti öljyllä ja anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 60 minuuttia).

Paina taikina alas ja anna levätä vielä 10 minuuttia. Jaa 8 osaan ja pyörittele palloja. Tee jauhotetulla sormella reikä pallon keskelle ja pyörittele rinkeliksi.

Nosta kevyesti öljytylle pellille ja anna kohota vähintään 10 minuuttia.

Mittaa kattilaan vesi ja suola. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laske sitten lämpötilaa. Nosta rinkeli kiehuvaan veteen ja keitä noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Voit keittää useammankin kerrallaan, mikäli kattila antaa myöten. Nosta reikäkauhalla öljytylle pellille.

Ripottele kostealle pinnalle siemeniä. Paista 225 asteessa 15-18 minuuttia.




Herkullista lauantaita ❤

4 kommenttia:

  1. Kiva ohje ja mukava tietää, ettei ollut vaikea tehdä ❤️Taidan tehdä näitä piknikeväiksi ensi perjantaina.

    VastaaPoista
  2. Vesirinkelit ovat kyllä hyvä. Olen itsekkin niitä silloin tällöin tehnyt. Maistuvia siltänään tai leikkeleitä päälle.

    VastaaPoista