lauantai 27. kesäkuuta 2020

Suomea ikävä!

Huomenta!

Niin montaa asiaa Suomessa jo niin kova ikävä! Toki nyt vallitsevat puitteet hieman rajoittavat ja hidastavat Suomi-loman suunnittelua, mutta en todellakaan anna sen häiritä! Vaikka en edes pääsisi Suomeen, niin uskoisin, että Suomesta puhuminen saa sen ikävän hetkeksi syrjään.


  • Ikävöin saunan tuoksua ja sitä fiilistä, kun sauna on vasta lämpiämässä (varsinkin puulämmitteinen). Se innokas, odottava fiilis, kuin jouluaattona. :D I know, kuulostan hieman kreisiltä, mutta pidän saunomisesta todella paljon. Ja kaiken odottamisen jälkeen pää lauteille ja koivet yläilmoihin ja nauttimaan lämmöstä. Olen kova saunomaan ja viihdyn lauteilla kauemmin kuin mieheni.
  • Prisman tai muun ison marketin jäätelöaltaat! Onko mitään ihanampaa näkyä kuin metri tolkulla jatkuvat kylmäaltaat tupasen täynnä erilaisia jäätelölaatuja? Joka vuosi pitää maistaa muutamia uutuuksia ja syödä puffet-jätskiä (mieluiten minttu!) sitten joka toinen kerta. 
  • Kun kävelet synnyinkaupunkisi katuja pitkin. Tunnet jokaisen kadunkulman, kaupan, puiston, omat vanhat koulusi ja tutut paikat. Ei ehkä enää niin paljon itselleni tuttuja ihmisiä tule kaupungilla kulkiessa vastaan, mutta ei se haittaa. Onhan siitä aikaa, kun olen viimeksi siellä asunut. :)
  • Lapsuuden kodin tuoksut ja tunnelma! Siihen ei kai tarvitse lisätä mitään. Tämän ymmärtää jokainen. <3
  • Se 'tuttuuden' tunne. Hassu sana, mutta menköön. Mutta sellainen jännä sisältä kumpuava fiilis, että täältä minä olen kotoisin, ymmärrän ihmisiä ympärilläni ja tiedän mihin suunnata ja tehdä. Tätä on vaikea selittää. Mutta esim. viime syksynä, kun lensimme lasten kanssa kolmestaan Suomeen ja istuimme lentokentällä odottamassa junaa, se iski tajuntaan. Matkan jälkeen hieman väsyneenä, laukkujen raahaminen väsytti ja matkaa oli vielä edessäpäin, mutta silti sellainen tunne, että kaikki se on todellakin sen arvoista. 
  • Valoisa kesäyö, radio päällä, suomalaista musiikkia, kylmää juomaa lasissa, kaikista parhaimmassa tapauksessa järvimaisema siinä edessä. Mutta tähän em. komboon sopii kyllä mikä tahansa muu paikka, kunhan on Suomessa.

Tällaista tänään mielen päällä, 
tai ehkä enemmin sydämellä. 
Hassuja juttuja sitä pyörittelee 
päässään, mutta kai se on ihan
normaalia. Ajatella niitä ihmisiä
ketkä ovat asuneet vuosikymmeniä 
ulkomailla, mutta monet yhä
kaipaavat kipeästi sitä omaa
sinivalkoista Suomea. Ja meiltä
sentään Saksasta ihan järkevän
pituinen matka tulla käymään
Suomessa, aina kun mahdollista. 


Kesäterveisin, -A-

2 kommenttia:

  1. Nämä yöt ovat olleet ihania, kun olen parina yönä käynyt pihalla. Lintujen laulu, taivaan kauniit väritykset ja huumaava tuoksu. Jos saisin talven varalle purkkiin tätä ihanuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä voisi kyllä ruveta purkittamaan. Se joka ekana keksii tavan, tulee olemaan multimiljönääri. Kaikki ulkosuomalaiset ostaisivat tätä 'Suomea purkissa'. ;)

      Poista