lauantai 25. lokakuuta 2025

Feta-parsakaalipiirakka

Hyvää lauantai-iltapäivää ja terkkuja täältä sateisesta viikonlopusta! Kohta vuorossa ruokakaupassa käyntiä, koiran ulkoilutusta, pyykkirumbaa ja siivoilua. Koko huusholli on ihan mullinmallin. Illan ruoka tulee varmaan olemaan jotain simppeliä ja ehkä löydän omasta blogista jonkun hyväksi havaitun ohjeen. (Oliko tänään joku pastapäivä?) Taivas näyttää tummalta joten pyörällä ei ole mitään asiaa ruokakauppaan. Ellen sitten halua kastua läpimäräksi. (Minulla on kyllä uusi, upea sadeviitta!) Ehkä saamme lapset vielä meidän seuraksi, kun tänään ei ole kuulemma karatetreenejä.

Sain eilen influenssarokotuksen ja katsotaan saanko koronarokotuksen vielä joskus myöhemmin. Käsi ei ole yhtään kipeä eikä muutenkaan ole vielä mitään rokotusoireita, mutta suu on niin ärsyttävän kipeä. Ei kyllä liity siihen rokotteeseen mitenkään vaan sain pitkästä aikaa aftan suuhuni ja se on todella inhottava pikkuvaiva. Tänään pitää kurlata suuta 100 x suolavedellä! Jospa se auttaisi!


Loppuun parit kuvat maittavasta piirakasta ja ohje vielä perään. :)












pohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl (emmental)-juustoraastetta
½ dl kylmää vettä

täyte
300 g parsakaalia
200 g fetajuustoa
1 prk kermaviiliä 
2 kananmunaa
½ tl mustapippuria
50 g juustoraastetta


Sekoita pehmeähköön voihin jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, juustoraaste ja kylmä vesi. 
Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.
Kiehauta parsakaali suolalla maustetussa vedessä.
Kauli tai painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 
(Halutessasi voit rasvata vuoan.)
Fetajuusto ja parsakaalit pohjan päälle.
Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään, mausta seos. 
Kaada seos piirakkavuokaan, ripota päälle vielä juustoraastetta.
Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti