Sain eilen influenssarokotuksen ja katsotaan saanko koronarokotuksen vielä joskus myöhemmin. Käsi ei ole yhtään kipeä eikä muutenkaan ole vielä mitään rokotusoireita, mutta suu on niin ärsyttävän kipeä. Ei kyllä liity siihen rokotteeseen mitenkään vaan sain pitkästä aikaa aftan suuhuni ja se on todella inhottava pikkuvaiva. Tänään pitää kurlata suuta 100 x suolavedellä! Jospa se auttaisi!
Loppuun parit kuvat maittavasta, aiemmin valmistetusta piirakasta ja ohje vielä perään. :)
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl (emmental)-juustoraastetta
½ dl kylmää vettä
täyte
300 g parsakaalia
200 g fetajuustoa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
½ tl mustapippuria
50 g juustoraastetta
Sekoita pehmeähköön voihin jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, juustoraaste ja kylmä vesi.
Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.
Kiehauta parsakaali suolalla maustetussa vedessä.
Kauli tai painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kiehauta parsakaali suolalla maustetussa vedessä.
Kauli tai painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
(Halutessasi voit rasvata vuoan.)
Fetajuusto ja parsakaalit pohjan päälle.
Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään, mausta seos.
Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään, mausta seos.
Kaada seos piirakkavuokaan, ripota päälle vielä juustoraastetta.
Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
 
Nam, näyttää hyvälle tuo piirakka!Minä tein tänään illallavielä omenapiirakan, syksyn viimeiset kotimaiset omput tuli käytettyä.
VastaaPoistaNams kuulostaa hyvältä! Meillä on ollut tänä syksynä pariin otteeseen (viime ja toissavuonna myös useasti) omenataskuja koska ne ovat tyttären suosikkeja ja leipoo niitä silloin tällöin. Pitää muistaa ottaa kuvat ja postata ohje!
Poista