-

-

maanantai 3. marraskuuta 2014

Suklaamousse

Kun Lidlistä mukaan tarttunut tumma suklaa alkoi houkuttamaan löysin netin syövereistä, Valion sivuilta, tämän suklaamousse reseptin. Voiko enää helpompaa olla? (Tai herkullisempaa?) Lasten kouraan olisi voinut antaa käsivatkaimen äitin hoitaessa suklaan sulatuksen. Noh, koristelussa sentään saivat olla mukana. Kuten reseptissäkin mainitaan, moussen voi koristella halutessaan niin pähkinöillä kuin marjoilla. Koristeena oli suklaahippuja sekä lasten ikisuosikkeja, nonparelleja (strösseleitä?), mutta seuraavalla kerralla kokeilen erilaisten keksimurujen kanssa ja vadelma ja suklaa ovat aina hyvä parivaljakko. Nams!










2 dl kuohukermaa
100 g taloussuklaata



Mittaa kermasta 3/4 dl kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi.
Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. 
Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. 
Anna jäähtyä.
Vatkaa loppu kerma (1 1/4 dl) vaahdoksi.
Yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto.
Lusikoi pieniin annoslaseihin tai kahvikuppeihin.
Peitä ja nosta jääkaappiin vähintään 1 - 2 tunniksi, jotta maut tasoittuvat.
Valitse haluamasi koristeet tai nauti sellaisenaan.


KORISTELUVINKKEJÄ
paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
piparimuruja
kuivattuja karpaloita tai mustikoita
pistaasipähkinärouhetta paahdettuna
suklaarouhetta , esim. valkosuklaasta



Valion ohje täältä, klik!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti