lauantai 8. marraskuuta 2014

Kauraporkkanasämpylät




 



5 dl maitoa tai vettä (kädenlämpöistä)
1 pkt hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
n. 1,5 rkl sokeria/siirappia
50-100 g rasvaa 
3 dl kaurahiutaleita 
3 porkkanan raaste
ja vehnäjauhoja sopivasti, että on hyvä leipoa :)




Taikinan vaivaus ja sitten kohotus, sämpylöiden pyöritys ja taas kohotus.
Pinnalle vähän vettä ja kaurahiutaleita koristeeksi.
Lopuksi uuniin paistumaan noin 15 min 225 asteeseen.






p.s. Näiden kuvissa olevien sämpylöiden piti olla porkkanaisia, mutta porkkanoiden puuttuessa jäivät tällä kertaa ilman. Eli resepti toimii kumminkin päin, porkkanalla tai ilman. Toki porkkana antaa mukavan mehevyyden ja kauniin värityksen, terveellisyydestä puhumattakaan.


2 kommenttia:

  1. Oletko testannut "ei-vaivattavia sämpylöitä"? Me tehtiin niitä isänpäiväksi ja olivat kyllä tosi helppoja valmistaa. Ainekset (tehtiin spelttisämpylöitä) vain sekoitetaan keskenään ja taikina jätetään jääkaappiin yöksi. Aamulla kauhotaan taikinasta uunipellille "kasoja" ja paistetaan kypsiksi sämpylöiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Tuollaiset helpot sämpylät menevät heti testaukseen! Kiitti vinkistä! :)

      Poista