-

-

maanantai 1. helmikuuta 2016

Suklaakakku

Oi, nam, nam!

Tätä herkuteltiin tänään ystävien kesken. Hyvin helppo, mutta herkullinen suklaakakku. Aromikkaan teen kanssa oli oikein passeli yhdistelmä (kuten olen kertonut taitaa kaikki tuttavani täällä olla kovia teenjuojia -kuten minä!) Laitan muita herkkukuvia sitten myöhemmin.





- Lämmitä uuni 200 asteeseen

- Sulata 200 g voita sekä 200 g tummaa suklaata mikrossa

- Vatkaa 4 munaa sekä 2 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi

- Mittaa vehnäjauhoja 3,5 dl


Lisää vehnäjauhot sekä suklaavoi-seos vaahdon joukkoon, kääntele taikinaa varovaisesti kunnes taikina on tasaista. Lisää pussillinen (tai haluamasi määrä) tummasuklaahippusia taikinan joukkoon.


Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (itselläni varsin pieni vuoka joten kakusta tulee korkea) ja kaada taikina vuokaan

Paista uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Huomio kakun koko sekä uunisi teho, kokeile välillä hammastikulla. Kakku on hyvä, kun tikkuun jää hieman taikinaa. Näin suklaakakusta tulee herkullisen 'valuva', mutta ei kuitenkaan liian.



Vatkaa vaniljavaahtoa ja lisää siihen mascarponea sekä haluamasi määrä sokeria....(tomusokeria koristeeksi!)

NAUTI! :)






Järjestelmäkamerani akku sanoi piip joten nyt mennään 
kännykuvalla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti