maanantai 21. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020, 21. luukku: Red Velvet kääretorttu

Hyvää huomenta! Muutama päivä jouluaattoon.

Ja, että siellä ruudun toisella puolella ei odotettaisi innokkaana komeita kuvia kääretortusta, joudun jo heti tuottamaan teille pettymyksen. :D Vaikka kääretorttu maistuikin hirmuhyvältä, ulkonäössä ei ole tosiaan kehumista! Teen varmasti kaikki maailman virheet, kun saan kääretortun pinnan repeilemään joka ikinen kerta, kun olen sitä leipomassa... Mutta hätä ei ole tämän näköinen! Tiedän, että ruudun toisella puolella on lahjakkaita leipureita jotka eivät toista minun mokailujani. ;)


Mutta hyvää se oli ja punainen väri on passeli jouluun tietenkin. Tämän reseptin löysinkin vanhemmasta joululehdestä (Kaikkien aikojen jouluherkut 2/2015).


4 kananmunaa

1,75 dl sokeria

1,75 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1 rkl öljyä

50 g ranskankermaa

2 tl valkoviinietikkaa

punaista elintarvikeväriä

Täyte

50 g huoneenlämpöistä voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhoihin muut kuivat aineet. Sekoita kananmunavaahtoon öljy, ranskankerma, valkoviinietikka ja elintarvikeväri. Lisää jauhoseos taikinaan varovaisesti käännellen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja paista pohjaa uunin alatasolla 180 asteessa 10-12 min., kunnes pohja tuntuu kypsältä. Ripottele leivinpaperin päälle sokeria. Kumoa kypsä pohja sokerin päälle ja irroita leivinpaperi. Kääri pohja varovaisesti rullalle leivinliinan sisään ja anna jäähtyä. 

Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa voimakkaasti muutama minuutti. Lisää tomusokeria vähitellen, samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.

Avaa rulla varovaisesti ja levitä täyte pohjan päälle ja kääri se takaisin rullalle ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti