tiistai 8. kesäkuuta 2021

Aprikoositorttu (ihana kesäherkku!)

Hyvää huomenta!


Terveiset sairastuvalta! Meidän neiti on flunssassa ja oleilemme täällä kahdestaan kotosalla. (Lastenlääkärille on soitettu ja kotitesti riittää eikä lääkäriin tarvitse lähteä koronatestiin. Ja poika sai lähteä normaalisti kouluun. Hän teki varmuuden vuoksi kotitestin.) Minun piti tavata ystävääni tänään aamiaisen merkeissä, kun hänellä on syntymäpäivä. Olin eilen ostanut jo lahjankin valmiiksi (Rituals -sarjan lahjapakkaus) ja odotin innolla yhteistä aamiaista. Mutta parempi kuitenkin katsoa miten tuo neidin nuha tuosta kehitttyy ja sopia sitten uusi aamiaispäivä. :)

(Allekirjoittanut on nukkunut huonossa asennossa tmv. niska kipeä ja päätä särkee...)


Viime viikolla leivoin ihanan aprikoositortun ja tätä kyllä pitää tehdä toistekin. Iisi resepti ja maistui kaikille! Keltainen väri tuo mieleen kesäauringon ja jätskipallokin ois ollut hyvä lisä....Ensi kerralla sitten! (Saksankielinen ohje, Dr. Oetker, KLIK!) Ja alhaalla oma vapaa suomennokseni.




Rasvaa uunpelti (n. 40 cm x 30 cm), itse käytin leivinpaperia, paljon iisimpi!

Taikina:
150 g pehmeää voita/margariinia
125 g sokeria (n. 1,5 dl)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
300 g vehnäjauhoja (n. 4,5 dl)
2 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa

Täyte:
480 g Aprikoosin puolikkaita (käytin säilykkeitä 1,5 prk)
50 g mantelilastuja

50 g aprikoosihilloa


Laita uuni lämpiämään 180 °C

Sekoita sähkövatkaimella voita/margariinia. Lisää vaniljasokeria, sokeri sekä suola ja sekoita. Lisää kananmuna kerrallaan ja jokaisen kananmunan lisäyksen jälkeen vatkaa noin puoli minuuttia sähkövatkaimen kovimmalla teholla. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan vuorotelellen maidon kanssa. Kaada taikina uunipellin päälle.

Lisää aprikoosit sekä mantelilastut.

Paista n. 30 min.

Siivilö aprikoosihillo ja lämmitä sitä hieman kattilassa. Käytä pullasutia ja levitä hilloa aprikoosinpuolikkaiden päälle, kun olet ottantu kakun pois uunista. Anna tortun jäähtyä.



















Tässä alapuolella vasta uuniin menossa oleva torttu. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti