maanantai 7. kesäkuuta 2021

Tosi mukava viikonloppu!

On ihan pakko kertoa tähän alkuun meidän lauantai-illasta! Meidät oli kutsuttu ensimmäistä kertaa kylään lasten kaverin kotiin kyläilemään. Jo ekalta luokalta lähtien perheen vanhin poika on ollut meidän pojan hyvä ystävä. Lapset ovat vierailleet puolin ja toisin. Nyt lähivuosina myös meidän tytär on kuulunut porukkaan yhtä lailla ja kolmikko viihtyy hyvin yhdessä. 

Karateharkoissa olemme törmänneet perheen isään usein ja tietysti oven suussa lapsia vieden ja hakien olemme aina vaihtaneet kuulumisia. Tämä perhe oli sitten miettinyt, että meidän pitäisi viettää joskus aikaa yhdessä. (Kun koronatilanne ja säännöt sen sallivat.) Perhe on vasta ostanut tilavan omakotitalon jonka he ovat remontoineet komeaksi. Trampoliini löytyy ison pihan toiselta puolelta ja baariksi muutettu huvimaja toiselta puolelta. :) Kellarista löytyi viinejä hyllytolkulla ja yläkerrassa on tilaa perheen neljälle pojalle ja usein lastenhoitoavuksi tulevalle anopille löytyy oma huone. 

Perhe on ennen Saksaan muuttamista asunut vuosia Italiassa ja he halusivatkin järjestää italialaisen illan. Alkupaloina meillä oli kinkkuja, erilaisia juustoja, kinkku-voitaikinakierteitä, artisokan sydämiä yms. Ja juomana oli niin proseccoa, Pellegrinoa kuin italialaista punaviiniäkin. 

Pääruoaksi meillä oli mehevät tomahawk-pihvit joiden seurana oli herkullisia salaatteja. Voitte uskoa, että saimme vatsamme täyteen. ;) Hieman myöhemmin vatsassa oli tilaa vielä jälkiruoalle. Istuskelimme puutarhassa ja söimme ihanat juustokakkutyyppiset kakkupalat joissa oli suklaahippuja!! Nam!! (Suklaakonvehteja unohtamatta....)

Kun oli kotiinlähdönaika lapset pyysivät, että he saisivat jäädä yökylään. (Ovat olleet ennenkin ja meidän neidille löytyy silloin aina oma huone, kun joku nuoremmista pojista luovuttaa huoneen yövieraalle.) Hammasharjaostosten jälkeen olimme miehen kanssa kävelemässä meitä odottavaa taksia kohti, kun saimme perheen isältä vielä kotiinlähtölahjan: 2 pulloa proseccoa, punaviinipullon sekä vielä ison pullon oliiviöljyä. :)

Koko ilta oli järjestetty niin hienosti ja olimme miehen kanssa niin otettuja siitä, että saimme kutsun. Meillä oli hauskaa yhdessä, juttua riitti ja saimme herkutella oikein kunnolla. Mitäs muutakaan sitä lauantai-illalta voisi toivoa?

Mutta hei, kyllähän me treffasimme kavereita myös perjantaina! Tähän lähistölle avautui viime viikolla herkullisia kakkuja sekä suolapalaa myyvä kesäkahvila ja tapasimme ystäväpariskunnan kahvilan terassilla illalla. Livemusiikkia, isot kakkupalat sekä rutkasti auringonpaistetta. Söimme siis jälkiruoat alkupalaksi nimittäin matkamme jatkui vielä ravintolaan syömään. Mies soitti lapset mukaamme ja saimme kaikki kuusi vatsamme täyteen. :) Kiva, kun tilanne on nyt tällä hetkellä sellainen, että ravintolan terrassilla syöminen on mahdollista. 

Sunnuntaina tuli siivottua lasten huonetta. Koska leluja on lähtenyt kiertoon jo jonkun aikaa, olimme huomanneet, että Ikean kaiken nielevä Trofast säilytysjärjestelmä alkoi olla jo turha meidän muksuille. Siivouksen aloittamisesta ei mennyt kauaa, kun eräs nuori nainen tuli miehensä kanssa sen hakemaan. Ja vaikka n. 5 vuotta vanha Ikean kaluste oli hyvässä kunnossa niin ihan ilmaiseksi annoimme. Tulee varmasti kovaan käyttöön heidän perheessä jossa kaksi pientä lasta. Tiesin, että perheessä on alakouluikäinen tyttö niin pakkasin heille mukaan vielä ison kassillisen neidin vanhoja Barbie-nukkeja sekä tarvikkeita. 

Ja, kun olimme päässeet siivouksen makuun, pyysin lapsia vielä tsekkaamaan kirjahyllynsä olisiko siellä mitään kirjoja jotka on luettu jo, mutta jotka voidaan laittaa kiertoon. Nuori neiti löysi heti 3 kirjaa ja nekin pääsivät jo sunnuntaina uuteen kotiin, pienille lukutoukille. :)




Niin paljon kaikkea kivaa mahtui yhteen viikonloppuun. On aina niin kiva siivota kotia, kun tietää, että kiertoon menevät tulevat kovaan käyttöön. Tässä tulee vielä paljon laitettua tavaraa eteenpäin, kun näistä meidän kahdesta enää poika leikkii joka päivä. Meidän nuori neiti askartelee, pelailee lautapeleillä, piirtelee ja auttelee veljeään Lego-rakennelmien parissa, mutta ei leiki enää omilla leluilla. Toisaalta hieman surullista, mutta taas toisaalta, lapset kasvavat ja aikansa kutakin. ❤❤❤












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti