Tämän vuotisissa ulkojuhlissa
lasten oli ehdottomasti helpompi
syödä muffinseja kuin kakkua,
siksi synttärikakku syötiin
perheen kesken kotona.
Kakku oli kuorrutettu suklaaganachella ja
koko oli juuri meidän jengille sopiva.
(3 kananmunaa = 9 - 11 hengelle)
Eli jäi seuraavallekin päivälle. :)
Pohjan valmistamisessa käytin tuttua ja turvallista 3 lasin tekniikkaa:
Eli 3 samankokoista lasia,
yhteen rikotaan haluamasi määrä kananmunia.
Kananmunien määrä lasissa osoittaa
sokerin sekä jauhojen määrän.
Toiseen lasiin sokerit, kolmanteen jauhot.
Ja jauhojen sekaan 1 tl leivinjauhetta
sekä 1 tl vaniljasokeria.
Vatkataan kananmunat sekä sokeri
ja lopuksi lisätään keskenään
sekoitetut kuivat aineet.
3 munan kakku mahtuu noin 20 cm
halkaisiltaan olevaan vuokaan.
Paistetaan uuniin alaosassa
175 asteessa ja n. 30 min. Tikulla voi
kokeilla kypsyyttä, jos taikinaa ei tartu
tikkuun, kakkupohja on kypsä.
Suklaaganache valmistetaan käyttämällä suklaata sekä kermaa sama määrä. Suklaa pilkotaan pieneksi, kerma lämmitetään kattilassa ja kaadetaan suklaan päälle. Suklaa
sulaa lämpimän kerman joukkoon ja seos on ihanan kiiltävää. Kulho 20-30 minuutiksi jääkaappiin ja sen jälkeen hurautetaan sähkövatkaimella kuohkeaksi kuorrutukseeksi.
(Käytin tummaa suklaata ja lisäsin
lopuksi hieman tomusokeria. Tumma suklaa
oli sen verran kitkerä, että oli lisättävä
hieman makeutta. Normaalisti ganachessa
on vain kerma+suklaa.)
Kostutin kakkupohjan vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja pilkoin väliin
tuoreita mansikoita. Kakun välissä on myös kunnon kerros kuorrutusta ja päällä sitten loput. :) Koristeena Kismet-murskaa, kun sitä kerta sattui olemaan. Meidän koko perheen suosikkisuklaata. :)
JA HYVÄÄ OLI!
❤💕
Varmaan oli hyvää, kun näyttääkin herkulliselta 😋 Varmasti maistui synttärivieraille ja synttärisakareille 😋🎂
VastaaPoistaKiitos paljon! 😊🥰 Oli maukas kakku ja juuri sopiva meidän perheelle. Paksu kerros suklaaganachea oli 😋
PoistaNo taatusti oli! Ainekset puhuvat jo sen puolesta! Kaunis kakku ja koristelukin helppo, mikä sen mukavampaa. Tuo ganachen ohje on myös kiva. Täytyy muistaa etsiä se täältä blogistasi, kun sitä tarvitsen. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaAurinkoisia heinäkuun päiviä teille kaikille ja synttärionnittelut päivänsankareille vielä ☀️❤
Kiitos Sinulle! 🥰😊 Helpompaa koristelua en olisi voinut keksiä. 😉 Helteistä heinäkuuta Suomeen! 🌞
Poista