perjantai 27. elokuuta 2021

Vadelmarahkapiirakka

Minähän lupailin, että tällä viikolla tulee leivottua. :) Nyt ei kuitenkaan omin pikkukätösin keräämistä marjoista vaan ihan Lidlin pakastealtaasta löydetyistä. Mutta hyviä nekin ovat! Rahkapiirakka on yksi monista (monista!) lemppareistani joten sitä siis. Tämän kertainen resepti löytyi Arlan sivuilta, KLIK! Omassa versiossani irtopohjavuoka oli sen verran iso, että pohjataikinaa ei riittänyt päälle laitettavaksi ja marjoja laitoin paljon enemmän kuin ohjeessa. Kuten kuvasta näkyy, on hyvin marjaisa, hih!



125 g voita 
3 dl vehnäjauhoja 
1¼ dl sokeria 
1 rkl vaniljasokeria 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl soodaa 


Täyte

250 g rahkaa
1 dl sokeria 
1 kananmuna 
1 tl vaniljasokeria 
200 g vadelmia 
Laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen. 
Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisijaltaan noin 24cm) voilla. 
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään muruiseksi taikinaksi. Painele puolet murutaikinasta irtopohjavuoan pohjalle. 
Sekoita kaikki rahkatäytteen ainekset keskenään kulhossa. Kaada rahkatäyte pohjan päälle, lisää 2/3 vadelmista ja ripottele loput taikinasta päällimmäiseksi. 
Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Ota piirakka uunista ja anna sen jäähtyä. Koristele piirakka lopuilla vadelmilla. (Siivilöi tomusokeria koristeeksi.)



















m u k a v a a     v i i k o n l o p p u a


2 kommenttia:

  1. Leivonnaisesi saa veden herahtamaan kielelle, sillä niin herkullisen näköinen se on! Helppo resepti, pitäisikin tehdä, kun viime vuonna saimme tyttären kanssa kerättyä niin paljon vadelmia, että niitä on vieläkin pakkasessa.
    Aurinkoista lauantaita Turun saaristosta 🌻🌾☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sinulle! 💓 No nyt kannattaa sitten ehdottomasti kokeilla. 😃😉 Terkkuja Turun saaristoon!

      Poista