torstai 23. kesäkuuta 2022

Maukas arkiruoka: lasagnette

Heipä hei! Googlettelin tässä yhtenä päivänä helppoja arkiruokia. Etsin koko perheelle maistuvaa ruokaa ja jotain sellaista, että saisi valmistettua suuren määrän ja riittäisi monelle päivälle. Lämpimänä päivänä ei tehnyt mieli tehdä mitään liian monimutkaista. Kesällä kyllä maistuu raikkaat salaatit, mutta lapset kyllä pitävät jostain muusta. ;) Ja sitten löysinkin Valion sivuilta, lasagnette-ohjeen! KLIK!

Ja tästä piti koko perhe. :)



600 g naudan jauhelihaa
1 pussi (200 g) pakastesipulikuutioita tai hienonnettua sipulia
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
400 g pastaa 
3 dl maitoa
1 prk (à 2,5 dl) ruokakermaa
1 pussi (150 g) cheddarjuustoraastetta
VOITELUUN
1 rkl rasvaa


Ruskista jauheliha ja sipuli paistokasarissa tai isossa, pinnoitetussa kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kääntele hetki. Mausta.

Sekoita joukkoon tomaattimurskat. Huuhtele tölkit vedellä (½ dl/tlk) ja lisää joukkoon. Keitä 2 - 3 min. Lisää joukkoon pasta. Jos käytät pastalevyjä, murenna ne käsin n. 3 cm x 3 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita.

Kuumenna maito, ruokakerma ja juustoraaste kattilassa samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Nosta liedeltä.

Lado voidellun uunivuoan (2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Toista samanlainen kerros.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.






Mitäköhän me syömme huomenna, juhannuksen kunniaksi? Olen kertonut varmasti jo aiemminkin, mutta täällä Saksassa asuessa juhannuksen vietto on unohtunut. Ja se on vähän harmi. Meillä oli Suomessa asuessa niin hauskoja juhannusperinteitä joita olisimme hyvin voineet jatkaa täälläkin. Ei ehkä löydy saunaa tai kokkoa järven rannalta, mutta kai sitä voisi jotain keksiä.

Hauskaa juhannusta kaikille!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti