perjantai 10. kesäkuuta 2022

Oreo-juustokakku & tiramisu

Hauskaa perjantaita! Jääkaapissa oli makoillut kaksi purkkia Lidlin mascarponea jo hyvän tovin. Olin luvannut lapsille tiramisua jo pitkään ja aina unohtanut. Lapset olivat kanssani kaupassa ja vaativat, että tekisimme oreo-juustokakun. Pyysin valitsemaan joko tiramisun tai oreo-juustokakun, mutta eihän se nyt niin mene! Vaan täytyi ehdottomasti tehdä molemmat! Yritin vaivihkaa vihjailla, että kahden makean valmistaminen ei olisi huippuhyvä idea, kun ei meille ollut tulossa vieraitakaan...Mutta kuulemma kaikki menisi, ei olisi syytä huoleen. ;)

Juustokakkua varten olisi pitänyt olla pienempi irtopohjavuoka. Vasta, kun olimme latoneet ainekset vuokaan tajusimme virheemme. Kakusta tuli aika ohut! :D Mutta kuitenkin hyvänmakuinen. Eli muistakaan te siellä ruudun toisella puolen: valitkaa pienempi vuoka kuin mitä meillä oli. :)








Oreo-juustokakku 
(Alkuper. ohje jota jouduin hieman 
muokkaamaan on täältä, K-Ruoka, KLIK!)


2 pkt (à 154 g) Oreo-täytekeksejä
60 g voita
1 liivatelehti
1 prk (2 dl) vispikermaa
3 rs (à 180 g) vaniljatuorejuustoa (käytin maustamatonta tuorejuustoa + vaniljasokeria)
1/4 dl sokeria


Erottele kekseistä täyte ja keksit eri kulhoihin. Laita 1/3 kekseistä sivuun myöhempää käyttöä varten.

Hienonna keksit (2/3) monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle.

Pane liivatelehti pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. 

Vatkaa 1 1/2 dl kermaa vaahdoksi.

Sekoita yksi purkillinen vaniljatuorejuustoa keksitäytteiden kanssa sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon loput tuorejuustot.

Kiehauta loput kermat ja sokeri kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehti kuivaksi ja lisää kuumaan kermaan. Sekoita tasaiseksi. 

Lisää liivate-kermaseos vaniljatuorejuustotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.

Hienonna loput keksit (1/3) monitoimikoneessa hienoksi hiekaksi. Ripottele keksihiekka tasaisesti tuorejuustotäyteen päälle.

Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.




Tiramisu ohje,




H er k u l l i s t a   v i i k o n l o p p u a !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti