Muutamia kertoja olen valmistanut tiramisun (T ira mi su tarkoittaa ”kohota minut ylös” eli piristä minua.) ja joka kerta se kolahtaa ja kovaa. Ravintolassa se on usein se valitsemani päätös ruokailulle ja on sitä mukava valmistaa silloin tällöin kotonakin.
Käyttämäni resepti on otettu täältä, KLIK!
Valmistin 2 kpl yllä olevia Ikean lasivuokia
2 1/2 dl espressoa
1/2 dl viiniä (marsala) (itse en laittanut!)
5 kpl munaa
1 dl sokeria
500 g mascarponejuustoa
200 g savoiardikeksejä
pinnalle
1/4 dl kaakaojauhetta
Mausta jäähtynyt kahvi marsalalla.
Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.
Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarpone kerrokset.
Hunnuta italialainen tiramisu kaakaojauheella ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.
Tiramisu on niin hyvää!
VastaaPoistaSiitä onkin aikaa, kun olen sitä tehnyt!
Hyvää illan jatkoa sinne!
Pitääkin tehdä uusi tiramisu-satsi Suomivieraita varten! 😉 Mukavat illan jatkot Sinulle, meidän ilta kuluin kiinalaisravintolassa. 😊
Poista