tiistai 1. marraskuuta 2022

Kinkkupasta, salaatti ja mustikkapiirakka










Heippa!

Mitä kuului sinun viikonloppuusi? Juhlitko Halloweenia tai satuitko näkemään kaupungilla kummituksia ja muita pelottavia otuksia? Vuosi vuodelta kaupoissa näkee enemmän Halloween-koristeita sekä erilaisia rooliasuja. Lapsista on hauskaa sekä jännittävää pukeutua ja toki monet aikuiset ovat menossa mukana lasten kanssa. Meidän edellisistä Halloween-juhlista, joissa myös aikuiset pukeutuivat, on kyllä tosi paljon aikaa. Muistan, että minulla oli musta peruukki, noidan hattu sekä pelottava, musta meikki. Oli kyllä hauskat kemut! Pitäisikö järjestää ensi vuonna? :)


Kuvissa esiintyvä iltaruoka ei ole menneeltä viikonlopulta vaan parin viikon takaa. Kinkkupasta oli kaikista yksinkertaisin versio ikinä, mutta maistui meidän porukalle mainiosti ja lapsille toki myös. Mustikkapiirakassa oli kermaviilitäyte, siitä tykkään itse kovasti. Mustikat löytyivät muistaakseni Lidlistä. Nyt olenkin käynyt aika ahkerasti Lidlissä, kun heidän kanta-asiakaskortti -systeeminsä on aika kiva. Ja joskus unohdan ottaa kännykän mukaan kauppareissulle ja sitten kassalla pitäisi muistaa oma puhelinnumero ulkoa... (Ja minähän en muista kenenkään numeroa! :D)





Mustikkapiirakka kermaviilillä ( Myllyn Paras, ohje KLIK!)

125 g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
4 dl kaurahiutaleita

Täyte:
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria


Pohja:
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.

Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Lisää nämä rasva-sokeri-muna-seokseen.

Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 28 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmistaikinan kanssa vuokaa ei tarvitse välttämättä voidella.

Täyte:
Kaada pohjan päälle mustikat.

Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.

Paista mustikkapiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.




Herkullista tiistai-iltaa!




p.s. Pastassa on pari pakettia kinkkuleikettä (italialainen keittokinkku), sipulia sekä kermaa. Eli hyvin yksinkertainen resepti! Kastike sekä keitetty pasta sekaisin ja päälle loraus oliiviöljyä. Ja ei kun syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti