-

-

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Chaniá

Voisin kertoa hieman liikennekulttuurista ja autoilusta Kreetalla (meillä oli koko viikon käytössä vuokra-auto), mutta nyt alkuun muutama kuva Haniasta! Kävimme syömässä, teimme muutamia ostoksia, paahduimme satamassa turistien (ei ollut vielä se 'pahin' turistisuma) joukossa n. 40 asteen lämmössä ja ihmettelimme kymmeniä vieri vieressä olevia tavernoja.

Kirjoittelen siitä autoilukulttuurista sanasen pari myöhemmin. :)


Venetsialaisaikainen satama
Chaniá (kreik. Χανιά) on Kreikankaupunki ja samanniminen kunta, joka sijaitsee Chanián alueyksikössä Kreetan alueella. Kaupunki on alueyksikkönsä hallinnollinen keskus. Koko kunnan pinta-ala on 356,12 neliökilometriä ja väkiluku 108 642. Varsinaisen Chanián kaupungin väkiluku on 53 910 (vuonna 2011). Chaniá on Kreetan saaren toiseksi suurin kaupunki Iraklionin jälkeen. Chaniá on nykyään myös matkailijoiden suosiossa. Sen nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa vanhakaupunki, venetsialaisaikainen satama sekä Chanián arkeologinen museo. Kaupungin koillispuolella sijaitsee Chanián kansainvälinen lentoasema, joka on tärkeä lomalentojen lähtö- ja saapumispaikka. Chanián kuntaan kuuluvat saaret Ágioi Theódoroi ja Soúda.


Lähde:Wikipedia

4 kommenttia:

  1. Voi, kun pääsisi tuonne täältä kylmän ja sateen keskeltä!
    Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  2. Sininen taivas, sininen meri, historiaa, herkuttelua ja lomatunnelmaa. Siinä ne onnistuneen loman elementit. Kaunista siellä on!
    Kivaa torstaita! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista