-

-

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Lättyjä välipalaksi


Lätyt ovat varsin iisi ja kaikkien rakastama välipala tai jälkkäri. Lapset kovasti pyytelivät lettuja ja kun löysimme pienestä tilamyymälästä tänään tuoreita kananmunia niin olihan homma sillä selvä. Yritimme myös metsästää jostakin mansikkakojua, mutta ilmeisesti sunnuntaisin kaikki pitävät puotinsa kiinni. Entisen kotimme lähettyvillä erään omakotitalon autotallissa on pieni myymälä joka on yleensä aina auki, myös sunnuntaisin. Tänään sielläkin oltiin lomatunnelmissa ja autotallipuoti pysyi kiinni. Olemme ostaneet sieltä monesti maukkaita hilloja, tuoreita kananmunia tai parsaa.


Kun menin sanomaan ääneen, että kuinka lettujen teko on kuitenkin aika helppoa hommaa niin mies kuulemma halusi nähdä sen. ;) Hän taisi vain vihjailla sitä, että haluaisi lettuja lisää, loput nimittäin solahtivat suuhun iltapalalla. :D

Noh, ensi viikolla joku päivä voi taas lettuja paistella!

Mukavaa loppuiltaa....

4 kommenttia:

 1. Letut on niin kesän juttu! Mansikoiden kanssa ihan parasta!
  Meillä ei vielä tänä kesänä ole lettuja syöty.
  Ihanaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä; letut + mansikat!! 😋 Meillä oli vain mansikka-raparperihilloa, mangoa ja kermavaahtoa. Tuo mango oli sellainen päähänpisto, kun pari hedelmää oli tullut ostettua. Oli ihan ok kamu lätyille. 😊 Ensi kerraksi PITÄÄ saada mansikoitakin.

   Poista
 2. Todellakin lätyt ja kesä kuuluvat yhteen! Muurinpohjalettuja yleensä porukalla paistellaa takapihalla ja kaikille kyllä maistuu. Jokaisella on omat suosikkinsa. Kuka haluaa omenahillolla, kuka mansikoilla tai mansikkasurvoksella, kuka kermavaahtoa kaiken kukkuraksi ja kuka pelkällä sokerilla perinteiseen tapaan. T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimme joskus Suomesta mukanamme muurikkapannun ja sellaisen kaasupolttimen johon se passaisi hyvin...pitääkin kaivaa ne esille autotallista ja paistella ulkosalla lettuja! Ja, kun ensi kerralla olisi ne mansikatkin... ;)

   Poista