sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Lättyjä välipalaksi






Lätyt ovat varsin iisi ja kaikkien rakastama välipala tai jälkkäri. Lapset pyytelivät kovasti lettuja, ja kun löysimme tänään pienestä tilamyymälästä tuoreita kananmunia niin homma oli sillä selvä! Yritimme myös metsästää jostakin mansikkakojua, mutta ilmeisesti sunnuntaisin kaikki pitävät puotinsa kiinni. 

Entisen kotimme lähettyvillä, erään omakotitalon autotallissa on pieni myymälä joka on yleensä aina auki, myös sunnuntaisin. Mutta tänään sielläkin oltiin lomatunnelmissa ja autotallipuoti pysyi kiinni. Olemme ostaneet sieltä monesti maukkaita hilloja, tuoreita kananmunia tai keväisin parsaa.


Kun menin sanomaan ääneen, että kuinka lettujen teko on kuitenkin aika helppoa hommaa, niin mies kuulemma halusi nähdä sen. ;) Hän taisi vain vihjailla sitä, että haluaisi niitä lettuja lisää, loput nimittäin solahtivat suuhun iltapalalla. 

Noh, ensi viikolla joku päivä voi taas paistella.

Mukavaa loppuiltaa.

4 kommenttia:

  1. Letut on niin kesän juttu! Mansikoiden kanssa ihan parasta!
    Meillä ei vielä tänä kesänä ole lettuja syöty.
    Ihanaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä; letut + mansikat!! 😋 Meillä oli vain mansikka-raparperihilloa, mangoa ja kermavaahtoa. Tuo mango oli sellainen päähänpisto, kun pari hedelmää oli tullut ostettua. Oli ihan ok kamu lätyille. 😊 Ensi kerraksi PITÄÄ saada mansikoitakin.

      Poista
  2. Todellakin lätyt ja kesä kuuluvat yhteen! Muurinpohjalettuja yleensä porukalla paistellaa takapihalla ja kaikille kyllä maistuu. Jokaisella on omat suosikkinsa. Kuka haluaa omenahillolla, kuka mansikoilla tai mansikkasurvoksella, kuka kermavaahtoa kaiken kukkuraksi ja kuka pelkällä sokerilla perinteiseen tapaan. T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimme joskus Suomesta mukanamme muurikkapannun ja sellaisen kaasupolttimen johon se passaisi hyvin...pitääkin kaivaa ne esille autotallista ja paistella ulkosalla lettuja! Ja, kun ensi kerralla olisi ne mansikatkin... ;)

      Poista