maanantai 10. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 10. luukku: Suomikakku, karjalanpaisti ja pikkupurtavaa

Meillä oli vieraita itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kun juhlitaan Suomea syödään jotain suomalaista; tai näin minä ajattelen. :) Meillä oli uunissa yli 4 h muhinutta karjalanpaistia, pumpulinpehmeää perunamuussia, korvapuusteja, Suomi-kakku, ruisnappeja lohitäyttein, pieniä lehtitaikinapaloja juustolla ja lakkahillolla yms. Kaikki oli oikein herkullista ja kaikille maistui.

Korkkasimme jopa shampanjapullon illan kunniaksi ja Yle Areenan kautta pystyimme katsomaan Linnan juhlia. Se oli ihan mukava juttu se. Hienoja pukuja on aina ilo katsella ja itse juhla on hieno ja arvokas.

Tässä hieman hämäränhyssyssä otettuja kuvia, mutta kai niistä jotain selvää saa...
Mies lähtenyt työmatkalle ja me pidämme lasten kanssa linnaketta yllä ja pystyssä.
Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa itse kullekin, jo kalenterin 10. luukku!!







Juustokakkua hyväksi havaitsemalla ohjeella, nyt pohjana Oreo-keksit.

(Ohje, KLIK!)









Paista lehtitaikinaneliöitä pakkauksen ohjeen mukaan, jäähtyneiden palojen päälle briejuustoa (tai oman maun mukaan) ja lakkahilloa. Tikku auttaa juustopalasta 
pysymään paremmin paikoillaan. Se voisi olla myös hieman 
pienempi tai sievempikin, nyt mentiin näillä varsin jämäköillä puikoilla! :D











Kattauksessa paljon suomalaista, 
on Muumimukia, Nuutajärven lasia, Iittalan laseja, suomalaisen valmistajan tarjotin yms. 







2 kommenttia:

  1. Teillä on ollut Suomen kunniaksi ihanat juhlat herkkuineen. Kattaus on tosi kaunis ja tunnelmallinen.

    VastaaPoista