tiistai 5. lokakuuta 2021

Porkkanakakku rengasvuokaan

 


















Ja taas kakkureseptiä! ;)

Tiedätte kyllä, että tykkään leipoa ihan hurjan paljon ja lapset sekä heidän kaverinsa 
pitävät siitä huolen, että muruakaan ei jää lautaselle. 


En ollut aiemmin leiponut porkkanakakkua rengasvuoassa, mutta se onnistui tosi hyvin, tuli tosi kivan näköinen ja kuorrutetta sai laitettua ihanasti paksun kerroksen joka puolelle. Niin ja 
tämähän on ihan hurjan terveellistä, ohjeessa on sentään 5 porkkanaa...



K-Ruoka -ohje täältä, KLIK!



5-7(350 g) porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl öljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta


Kuorrutus

50 g voita
1rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria


Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerkiksi strösseleillä.



4 kommenttia:

  1. Porkkanakakku on herkkua ja kiva idea tehdä se kakkuvuokaan varmasti maistuvaa. Terveisiä kylmästä Suomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos terveisistä! :) Kannattaa kokeilla porkkanakakkua rengasvuokaan, vähän erilainen versio tutusta kakusta. ;)

      Poista
  2. Kiitos tästä ohjeesta, menee kokeiluun. Meillä on puutarhassa vielä porkkanoita maassa, niin teen niistä huomenna tämmöisen sitten.

    VastaaPoista