torstai 19. toukokuuta 2022

Saksalaiset ja parsakausi

Parsaa on nyt kaikkialla! Tai on ollut jo jonkin aikaa. Et voi astua mihinkään ravintolaan sisään ilman, että etuovella ei mainostettaisi parsa-menu:ta. Etkä etenkään voi kävellä kaupungilla kulkematta myyntikojujen ohitse, joiden pääasiallinen myyntiartikkeli on parsa. (Ehkä perunaa vähän siinä sivussa. :)) 

Itse pidän hieman enemmän vihreästä parsasta. Vain koska siinä on hiukan mukavampi suutuntuma, minun mielestäni. Mutta mielelläni syön kumpaa sorttia tahansa! Samettisen pehmeä parsakeitto (valkoisesta parsasta) on kyllä hävyttömän hyvää. Muistan monta vuotta syöneeni sellaista golfklubilla. Ja siitä syntyi ikuinen parsakeittorakkaus. Joten aina, kun sellainen on tullut jossain paikassa vastaan, niin olen tilannut. (Tuli ihan vesi kiellelle...)

Keväisin meillä on toisinaan grilliruoan lisukkeena keitettyä tankoparsaa. Lapset eivät niin välitä, mutta maistavat kyllä. Ja toki se perinteinen hollandaisekastike on ehdoton lisä!

Muutama vanhempi resepti omasta blogista:


KLIK!    (Parsaa ilmakuivatulla kinkulla)


KLIK!    (Peruna-parsasalaatti)


KLIK!    (Katkarapukeittoa ja tankoparsaa)



P.s. Parsa-aika kestää huhtikuusta vain juhannukseen asti. Ymmärsin, että tällä tavoin seuraavan vuoden sato ei tule kärsimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti