keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Katkarapukeittoa ja tankoparsaa Schwarzwaldin kinkun kera

 



Hmmmm, mitä meidän pääsiäisen ruokalistalta löytyikään? Suklaaherkkujen lisäksi jotain muutakin. Olimme sunnuntaina syömässä hyvien ystäviemme luona ja maanantaina nautimme lounaan ravintolassa, joten tänä pääsiäisenä pääsimme aika helpolla. Mutta välillä näin päin! Ihanaa on viettää pääsiäistä ystävienkin kanssa.


Ja kevät ei tietenkään tule ilman parsaa!

Keitin tankoparsoja suolatussa vedessä muutaman minuutin verran ja kääräisin kinkut ympärille. Annoin olla uunissa ehkä vartin verran. Hollandaisekastike tuli pussin kautta ja perunat olivat italialaisia. (Ja lasissa kuohui Lillet wild berry -aperitiivi!)


Ja alhaalla vielä katkarapukeiton ohje...



























Katkarapukeitto

1 punasipuli keltasipulia tällä kertaa
1/2 punainen paprika laitoin kokonaisen
5 valkosipulinkynttä
6 dl vettä
6 rkl tomaattipyrettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl sokeria
2,5 dl kevyt ja paksu ruokakermaa 4%
1 tl basilikaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
maizenaa suurustamiseensuolaa (oman maun mukaan) käytin perunajauhoja pienen määrän
150 g katkarapuja (laitoin enemmän...)
halutessa voi laittaa vielä 2 rkl smetanaa

(Ohje Kotikokki, KLIK!)



Kuulota pannulla pilkottu punasipuli, valkosipulinkynnet ja paprika. Lisää vesi, tomaattipyre, kasvisliemikuutiot ja sokeri. Anna kiehua kohtuullisella lämmöllä 15 min. Siivilöi liemi kattilaan ja heitä sipuli-paprika seos pois. (En heittänyt mitään pois! Hieman soseutin sauvasekoittimella.) Lisää ruokakerma ja loput mausteet. Suurusta sopivan paksuiseksi. Lisää viimeiseksi sulaneet katkaravut ja kuumenna keitto. Tarkista suola maistamalla.




2 kommenttia:

  1. Ihanaa pääsiäisen viettoa!
    Meilläkin oli tankoparsaa, mutta valkoista. Kaupassa ei ollut vihreää. Tänä pääsiäisenä tuntui, että ihmiset ovat hamstranneet kaupat tyhjiksi. Valmistin parsan kokonaan uunissa.
    Aurinkoisa päiviä teille 💛☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on myös osittain hyllyt tyhjinä, mutta hieman soveltaen kaikkeen löytyy kyllä raaka-aineet tai sitten käy kokeilemassa toisessa liikkeessä. Aurinkoisia terkkuja sinnekin! Tänäänkin aurinko on paistanut ja on lämpimämpää kuin eilen. Toivottavasti paistetta riittää viikonloppuun. 🌞😊💛🌞

      Poista