torstai 18. elokuuta 2022

Villasukkahulluus

Vaikka mestarisukkataiteilija en vielä olekaan (mutta ehkä joku päivä olen?), saan valtavasti iloa villasukkien kudonnasta! En osaa edes sanoin kuvata sitä fiilistä, kun saan vaatimattomat sukkani valmiiksi. En vielä osaa tai ole edes opetellut tekemään upeita kuvioita, vaan olen pitäytynyt varsin perinteisissä malleissa. Ja väritkin valitsen aika summamutikassa! En jää sen pidemmäksi aikaa miettimään, vaan otan ne lankakerät jotka osuvat ensimmäiseksi käteen. :) Mutta ehkä se on juuri se, että en oikein itsekään tiedä, että miten sukat tulevat onnistumaan ja miltä tulevat näyttämään! Jännitystä elämään! ;)

Olen kutonut ulkona auringossa tai sisällä sohvannurkassa urheilua sivusilmällä kurkkien. Samalla kun sukkapuikot kilkattelevat olen miettinyt, että kenelle sukkani päätyvät. Sekin on joskus arvoitus! Ja sekin on ihan hauskaa. Mutta näiden valmistumisen jälkeen aion tehdä värikkäät sukat omille muksuille. Mutta väritoiveita en aio kysyä, koska haluan, että ne ovat yllätys. 

Kun lapset näkevät äidin sohvan nurkassa sukkapuikkojen kanssa sohimassa, lankakeriin sotkeutuneena, voin aina sanoa valkoisen valheen ja ilmoittaa, että sukat tulevat ystävilleni. ;)




Välipalaksi Mariannea...




6 kommenttia:

  1. Kiva, että innostuit sukankutomisesta. Minäkin yritin, mutta siitä ei syntynyt minkäänmoinen rakkaus sukankutomiseen. Meillä Saksassa on vähän käyttöä villasukille ja ne kestävät kauan. Parsin niitä, jos kuluvat.
    Ostin Tallinnassa käydessäni kirjaillut pitkävartiset polvisukat ja säärystimet joskus 12 vuotta sitten. Odotan, että tulisi taas joskus kova pakkastalvi tänne Reinin rannoille - tai edes lunta, niin kuin muinoin 30-40 vuotta sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin sukankutomisinto alkoi pikkuhiljaa ja välillä oli pikkubreikki, mutta nyt taas kutominen ilahduttaa. :) Lumista talvea odottaen... ❤️😊

      Poista
  2. Sukkien kutominen on niin hauskaa! Jos tekee ihan tavalliset, ilman sen kummempia kuvioita, voi niitä kutoa missä ja milloin vain. Kuviot vaativat hiukan enemmän huomiota, mutta on mielenkiintoista kuin palapelin teko. Ostin juuri lomamatkaa varten ihania syysvärisiä lankoja sukkiin. Juuri valmistuivat edelliset.
    Hyvää viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä uskalla kokeilla mitään kuviollista sukkamallia. Pelkään, että taidot eivät vielä ihan riitä. Seuraavaksi kokeilen kyllä lapasia...tai ainakin jossakin vaihdessa on kokeiltava! Edelliset lapaset olen tehnyt yläasteella. 😊😊 Mukavaa maanantaita! 🌺

      Poista
  3. Kauniita ja värikkäitä on sukkasi :) Mielikuvitus vaan rjana värien suhteen :) Terveiset sateisesta Suomesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se on juuri näin! Vain mielikuvitus on rajana. Nykyään on niin paljon erilaisia lankojakin, että tulee ihan valinnanvaikeus. Terkkuja Suomeen! 😊🌺

      Poista