keskiviikko 31. elokuuta 2022

Tomaattinen tonnikalapastavuoka





 









Tällä kertaa kysyin meidän nuorison mielipidettä, että minkälaista sapuskaa voisin valmistaa. Menin nopsasti jollekin nettisivulle ja rupesin luettelemaan erilaisten ruokien nimiä ja lapset huudahtivat, että tonnikalaruoat ovat hyviä! Noh se oli sitten siinä! Heillä oli tänään koulun jälkeen omat menonsa ja lähdin asioille sekä ruokakauppaan samalla ovenavauksella kuin lapsetkin.

Ennen kauppaan lähtöä tsekkasimme nopeasti yhdessä, että mitä raaka-aineita löytyi kotoa. Hyllyltä löytyi tomaattimurskaa, sipuleita, valkosipulia sekä avaamaton pastapussi ja jääkaapissa lymyili vähän käytetty tuorejuusto. Muokkasin ohjetta ihan hiukan. Alkuperäisessä reseptissä käytetään mm. kirsikkatomaatteja, mutta kun kotona sattui olemaan muunlaisia, niin tottakai käytimme niitä. Tomaatti kuin tomaatti...ainakin tässä tapauksessa. ;)

Mies on työmatkalla ja me saamme herkutella tonnikalaruoalla ihan keskenämme! Kuulimme myös eilen, että syksymmällä saamme vieraita Suomesta ja sehän passaa meille varsin hyvin. Kohta pitää ruveta tekemään jo reissusuunnitelmia. Ja jos haluamme viikonloppuna matkustaa hieman kauemmas, voisi tsekata kivoja hotelleja. Tai jos suunnitelmissa on pitää hauskaa ihan tässä meidän lähiseudulla, voisi googletella itsellemme uusia kohteita. Kyllä me jotain fantsua keksimme ja onneksi on vielä aikaa tehdä suunnitelmia. :)




Huomenna jo syyskuu, apua mihin se kesä meni? 
Miten tämä on mahdollista, että on jo syyskuu?
Tänään aamulla puin neuleen ylleni, kun lähdin
pyörällä liikenteeseen. Mutta keskipäivästä se oli jo 
ihan turha ja laahustin hikisenä kotiin. ;)




  • Keitä 500 g pastaa runsaasti suolatussa vedessä
  • Hienonna sipuli ja pari valkosipulinkynttä sekä muutama tomaatti. (Minulla oli 6 keskikokoista)
  • Kaada paistinpannulle öljyä tonnikalapurkista ja paista sipuleita ja tomaatteja muutama minuutti. Mausta suolalla sekä pippurilla.
  • Lisää sitten purkilllinen tomaattimurskaa sekä paketillinen (yrtti)tuorejuustoa. Huuhtele tomaattimurskapurkki ja kaada vettä kastikkeen joukkoon. Anna hautua hetki.
  • Kaada vesi pois pastakattilasta ja kaada pastat isoon vuokaan. Kaada päälle tomaattikastike sekä 2 purkkia tonnikalaa. Sekoita kaikki hyvin sekaisin ja mausta halutessasi.
  • Ripottele koko komeuden päälle juustoraastetta. (Minä käytin kuvissa näkyvää Grana Padanoa joka on aika samanlaista kuin parmesaani.)
  • Paista 200 uunissa noin vartin verran.




2 kommenttia:

  1. Kiitos, nyt sainkin valmiin reseptin tämän päivän lounasruuaksi, josta saa helpolla kasvisversionkin, kun tytär on myös kotona!
    En kyllä käsitä, mihin se kesä vilahti 😳Jään haikeudella kaipaamaan, vaikka syksykin on ihanaa aikaa. Täällä on paikoin aamuisin jo skrapattu autojen ikkunoita.
    Mukavaa viikonalkua ❤️🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on ollut tänään tosi lämmintä, lämpötila on kivunnut melkein 30 asteeseen. Aamulla niskaan heitetty neule oli aivan liikaa. Sain aamulla ja aamupäivällä mukavan happihyppelyn auringossa, kun pyöräilin saksan tunnille. Mukavaa viikonalkua sinnekin! 💛🌺

      Poista