torstai 16. helmikuuta 2023

Vegaaninen tomaattikeitto & hedelmäsalaatti (ystävät kylään)







































Ihania rejä! Kutsuin viime viikolla hyviä ystäviä kylään koska halusin tarjota heille kevyen lounaan. Tapaamme aina silloin tällöin lounaan tai teen merkeissä kahviloissa, mutta toisinaan myös toistemme kotona. Tämän parivaljakon kanssa käymme myös aika usein yhdessä kävelyillä ja joskus myös ostoksillakin. ;) Hyvin tärkeät ja läheiset ystävät ja olen hyvin kiitollinen, että olen ystävystynyt näihin kahteen älykkääseen, hauskaan ladyyn.

Tomaattikeitto oli varsin helppo valmistaa, koska uuni teki suurimman osan työstä. Jälkiruokana oli herkullinen hedelmäsalaatti jonka oli pilkkonut toinen lounasvieras, kun taas mm. mantelijauhoja sisältäneen leivän oli leiponut toinen ystävä. Eli herkkuja oli monenlaista ja meillä oli antoisa iltapäivä yhdessä, ruoasta nauttien ja myöhemmin ulkoilemassa käyden. (Loput hedelmäsalaatista ja leivästä jäi meille joista saimmekin kelpo iltapalan!)



Tomaattikeitto

Reilu kilo tomaatteja
1 punasipuli
kokonainen valkosipuli
öljyä
mustapippuria, suolaa
Vegaanista kasvislientä
Valkoviinietikkaa, sokeria
Vegaanista ranskankermaa


Pese ja lohko tomaatit sekä sipuli ja heitä vuokaan. 
Leikkaa valkosipulista hattu pois ja laita saman vuokaan. 
Lorauta päälle öljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria.

Paista 200 asteessa n. 40 min.

Kaada kypsyneet tomaatit ja sipulit kattilaan, purista pehmennyt 
valkosipuli (ilman kuoria) mukaan ja kaada joukkoon n. 3 dl 
kasvislientä ja surauta sauvasekoittajalla soseeksi. Mausta 
keitto sokerilla (1 tl)  sekä 1 tl valkoviinietikalla (1 tl). 
Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi. (Itse lisäsin vielä 
tässä vaiheessa hieman suolaa sekä pippuria.)


Pidätkö sinä tomaattikeitosta?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti