perjantai 5. toukokuuta 2023

Amerikkalainen juustokakku & mustikkapiirakka






















Heippa vaan! Mukavaa perjantaita.

Meillä kävi viime viikolla vieraita. Kutsuin minun mukavat kollegani vapaaehtoistyöstäni meille ensimmäistä kertaa. Viime jouluna tapasimme toisemme erään pariskunnan luona sekä tammikuussa saman perheen luona toistamiseen. Maaliskuussa eräs toinen kollega halusi kutsua syntymäpäivilleen ja me olimme kaikki porukalla synttärikahveilla. Ja sitten oli minun vuoroni kutsua heidät tuoreiden kakkujen ääreen! 

He kaikki ovat olleet suuri apu sekä tuki vapaaehtoistyössäni ja he ovat neuvoneet minulle kaiken mahdollisen. Meillä on myös älyttömän hyvä yhteishenki ja nauramme vedet silmissä monet aamut. Eli sen lisäksi, että teemme porukalla tärkeää työtä, meillä on hirmuhauskaa! :)

Mustikkapiirakka on tuttujuttu jo edellisestä postauksesta. (Mustikkapiirakka oli niin maukasta, että tyttären oli tehtävä se toistamiseen vieraita varten!) Amerikkalainen juustokakku on lasten lemppareita ja se tuli valittua sen tähden, että lapsilla olisi herkuteltavaa vieraiden lähdettyä. Sitä jäikin riittävästi. :)

(Hedelmäsalaatti oli kiva pieni lisä kakkujen oheen.)


Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 tl kanelia

Täyte
400 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
200 g (1 prk) kermaviiliä
1 dl kermaa
4 kananmunaa
2 rkl sitruunanmehua
2 tl sitruunankuorta raastettuna
1 dl sokeria
0,5 dl maissitärkkelystä/perunajauhoa


Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja halutessasi lisää hieman rasvaa vuoan reunoille. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan.

Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti. Voit alentaa lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella, jos kakun pinta tummuu liiikaa ja jatka vielä paistamista. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä. Nam!


 

2 kommenttia:

  1. Oih, kyllä ystäväsi ilahtuivat, kun pääsivät noiden herkkujen ääreen 😋😃Ihanaa viikonloppua 💚

    VastaaPoista