keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Banaani-suklaatiikerikakku ja mustikkapiirakka









Näiden herkkujen takana on nuori leipurimestari eli meidän tytär! Hän leipoisi vaikka joka päivä. Hänen parhaalla ystävällään oli syntymäpäivä huhtikuussa ja hän taikoi todella hienon Minecraft-kakun ja käytti ensimmäisen kerran marsipaania kuorrutuksessa. Jos raaka-aineita ei ole ollut kotona, kun leipomisvimma on iskenyt, on leipuri kipaissut itse ruokakauppaan hakemaan puuttuvia tarvikkeita. Ja joskus ystävien kera loihditaan vaikka mitä! Leipominen on oiva harrastus ja mistä sitä tietää mitä hän tulee opiskelemaan tulevaisuudessa. :)




Banaani-suklaatiikerikakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Banaanitaikina
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 rkl sitruunanmehua
2 banaania 

Suklaataikina
2 rkl kaakaojauhetta 
1/2 rkl kahvia (pannusta aamukahvin jämät)

Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan yhteen sekoitetut kuivat aineet. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon.

Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Soseuta banaanit. Mausta banaanisose sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Lisää banaanisose isompaan taikinaan, kaakaojauhe ja kahvi toiseen. Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan.

Paista uunin alatasolla, 175 asteessa n. tunti. Voit kokeilla kakun kypsyyttä hammastikulla.


Mustikkapiirakka 

Pohja
125 g voita
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
4 dl kaurahiutaleita

Täyte
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä (käytin 1 dl kermaviiliä ja 1 dl ranskankermaa, mitä kaapista löytyi)
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon.


Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (halkaisija n. 28 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Mustikat päälle ja marjojen päälle kermaviiliseos.


Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 35 min.

 

2 kommenttia:

  1. Taatusti herkkua tuo kakku ja mustikkapiirakka on takuuvarma menestys. Ihanaa, kun teillä on innokas pikkuleipuri! Saatte sitten usein herkutella 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Meillä on herkkuja varmaan joka toinen päivä. Tänään nuori neiti paistoi lettuja. 😋❤️😊

      Poista