tiistai 14. marraskuuta 2023

Isänpäiväviikonloppu & kylmä marraskuu

Hello! Oliko kaikilla mukava viikonloppu? Ja he ketkä viettivät isänpäivää, oliko mukavat kemut vai oliko jotain puuhastelua isän tai jonkun muun tärkeän henkilön kanssa? :) Yhteinen tekeminen on aina kivaa.

Me veimme lasten isän brunssille. Tämä ravintola tarjoilee aina kaikista upeimman brunssin. Mahtava lajitelma, kaikki on laitettu esille niin näyttävästi, palvelu toimii aina moitteettomasti ja muutenkin paikassa on kiva, välitön meininki. Ajattelimme, että olisi kiva vaihteen vuoksi käydä isänpäivän aamuna ulkona syömässä vaikka yleensä muksut ovat vieneet aamiaisen isälle vuoteeseen. Mutta hei, vaihtelu virkistää! Kerroimme parille tarjoilijalle, että meillä oli juhlan aihetta. Saksassa isänpäivä on helatorstaina. Eli aivan eri aikaan kuin Suomessa.






Myöhemmin lähdimme ajelulle ja löysimme suht läheltä kotia suloisen kojun. Myynnistä löytyi niin tuoreita kakkuja, torttuja, käsitöitä kuin kahviakin...ja vaikka mitä muuta! Tällaisia kojuja on itseasiassa aika paljon. Niissä ei ole myyjää paikalla vaan tasaraha laitetaan lippaaseen. Meidän lähellä on mm. kananmuna- sekä käsityö-puoti jotka toimivat samalla periaatteella. Kojun pitäjä luottaa siihen, että raha löytää tiensä lippaaseen ja hyllyt pidetään siistinä. 








Onko Suomessa tällaisia kojuja? Tai onko niitä tullut sen jälkeen, kun olemme muuttaneet pois Suomesta?

Kerran olimme juuri siellä mainitsemassani kananmuna-kojussa. (Kananmunat maksoivat silloin 25 senttiä, tällä hetkellä 30 senttiä.) Kun pakkailin omaa kennoani käsistäni lipsahti kananmuna lattialle! Pyyhin sotkut lattialta autostani löydetyillä paperinenäliinoilla ja laitoin lippaaseen ylimääräisen 30 senttiä. :)

Eräällä toisella kerralla löysimme lompakon ja veimme sen poliisiasemalle. Toivottavasti oikea omistaja tavoitettiin jossain vaiheessa. (Kai siellä joku henkkari oli sisällä, en enää muista.)


Iloa sinun loppuviikkoon! 


P.s. Täällä on ollut tosi kylmä ja tytär on jo etsinyt kerraston esille. Hän puki tänään housujen alle merinovillapöksyt, eikä varmasti ollut liikaa. Minulla on paksuja sukkahousuja joita puen lämmikkeeksi. Pysytään lämpimässä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti