maanantai 6. huhtikuuta 2015

Surpresa de uva

Näitä pikkuherkkuja olen maistellut ensimmäisen kerran babyshowerjuhlissa joihin brasilialainen ystävätär oli näitä valmistanut. Nyt valmistimme niitä itse ekan kerran! Melkoisen helppoja kahvipöytätarjottavia ja ah, hyvin maukkaita! Kannattaa kokeilla, jos makean hammasta kolottaa. :)




Purkki kondensoitua maitoa
voita
pestyjä viinirypäleitä
sokeria
(Värjää halutessasi seos vihreällä 
elintarvikevärillä)


Kuumenna kondensoitu maito ja ruokalusikallinen voita kattilassa.
Kuumenna niin kauan, että seos 'irtoaa' kattilan pohjasta. Varo polttamasta seosta, sekoita koko ajan!

Voitele lautanen voilla ja kaada 'tahmeantuntuinen' seos lautaselle.

Voitele kädet ja ota taikinaa käsiisi, pyörittele taikinasta pallo, litistä se ja laita sisälle rypäle. Pyörittele sokerissa.

Säilytä jääkaapissa.


Ohjeen olen saanut ystävältäni, 
mutta löysin useita videoita aiheeseen
liittyen YouTubesta (Hakusanalla: Surpresa de uva)


2 kommenttia: