-

-

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Lasten kenkiä

Lasten jalat kasvavat kohisten. Melkein voit kuulla ruokapöydässä istuessasi kuinka jostain kuuluu ääniä ja ne kuuluuvatkin pöydän alta, ipanoiden 27 koon jalat humahtavat sekunnissa kokoon 28! Tosi juttu, usko tai älä. ;) Kuitenkin aivan käsittämätöntä miten pienen elämän aikana kenkiä on ollut valtava määrä! Eikä niitä uusia tohveleita osteta huvikseen vaan niitä on pakko ostaa edellisten mentyä rikki liian rajuissa pihaleikeissä tai kuten em., ne jalat vain yksinkertaisesti kasvavat k-o-k-o ajan.

Pihaleikkeihin olen ostanut feikkicrocsit, siis kesäleikkeihin. Tarpeeksi kevyet, ilmavat, lasten helppo ja nopea ja pukea SEKÄ mikä tärkeintä, ne voi huuhtaista puhtaaksi hanan alla. Simple as that! ;) Päiväkotiin mennään astetta paremmissa jalkineissa. ;) Lapset ovat myös hyvin oppineet, että takapihalle mentäessä kengät vaihdetaan esim. kumisaappaisiin, kuraloskaan ei ole asiaa 'pyhäkengissä'.

Päiväkodissa kävi vierailijoita viime viikolla. Paikallinen kenkäkauppa kävi mittauttamassa lasten jalat, jakamassa askartelulehtisiä sekä nallekarkkeja. ;) Ylen sivuilla olleessa jutussa kerrottiin oululaisessa päiväkodissa käyneestä Mäkkärin Ronald McDonald pellestä, kuinka vanhemmat eivät pidä moisesta kaupallisuudesta päiväkodissa. Noh, ottamatta enempää kantaa yhtään mihinkään mitä Suomessa puuhataan sanon vain oman mielipiteeni tästä kenkäkauppa-asiasta: minua ei haitannut yhtään. Eikä lapsiakaan. :) Lapset kertoivat hyvin ylpeinä kuinka heidän jalkansa olivat kasvaneet ja kuinka mittauslaite oli ollut hieno. Jos ja kun lapsille oli jaettu ko. liikkeeseen alennuskuponkeja, minulle asti niitä ei ole ainakaan tullut. ;) Ja nämäkin uudet kengät kävin ostamassa kilpailevalta yritykseltä. Eli 'kaupallinen päiväkotitiedote' meni meidän osalta täysin hukkaan....

Samainen yritys on käynyt aiemminkin päiväkodilla mittaushommissa, mutta saa tulla vastaisuudessakin, ei ole minulta pois, aikuinen ihminen tekee omat päätöksensä mistä omat tai perheensä kengät hankkii. :) Lasten päiväkotikamun isä on töissä Mediamarkt'issa (ns. Gigantti, Expert, ketjuliike kuitenkin) ja lasten saadessa päiväkodista askartelutöitään kotiin vietäväksi ovat ne nätisti pakattuina punamustaan elektroniikkaliikkeen muovipussiin. Sponsoripusseja...kamalaa...


6 kommenttia:

 1. Itse en niinkään olisi kavahtanut Ronaldin kaupallisuutta, vaan sitä, että hänet saatetaan helposti yhdistää ei-niin-terveelliseen ruokaan. Tuossa artikkelissa oli kyllä hyvin selitetty, että Ronald ei ole päiväkodeissa mainostamassa mäkkärisafkaa, vaan puhumassa yhteiskunnallisista asioista (hieman kornia ehkä ;)). Kenkäkauppiaita vastaan mulla ei kyllä olisi mitään. Hyvä idea käydä mittauttamassa lasten jalat.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki Ronald-pellen voi yhdistää epäterveelliseen mäkkäriruokaan (tai mihin tahansa hamppariin/ranskalaisiin), mutta itselleni se särähtää korvaan, kovastikin. Pienen päiväkoti-ikäisen ei pitäisi saada päättää perheensä ruokailusta ja näin ollen mäkkäripropagandan pitäisi mennä kuuroille korville, eli olla tehotonta. ;) Ja miksi lapsi yhdistäisi Ronaldin yhtään mihinkään ellei lapsi olisi jo moista hahmoa ko. ravitsemusliikkeessä nähnyt. ;) Liikenneturvallisuudesta luennoiminen on hienoa!!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Todella upeat lenkkarit löysit lapsille noilla voi mennä mihinkä vaan ja värit ovat hyvät :) Lapsien kengät pitää olla oikean kokoiset ja hyvät ettei tule jalkavaivoja :) Mikää ei oo säälittävämpää, kun näkee lapsia liian isoissa kengissä!

  VastaaPoista