-

-

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Die Reichsburg Cochem

Die Reichsburg Cochem eli Cochemin valtakunnan linna kohoaa kauniisti ylhäisessä yksinäisyydessä keskellä Cochemin kaupunkia. Mosel-joen virratessa vieressä. Meidän poppoo teki sinne pienen tutustumiskäynnin.


Cochemin hallitsevin näkymä on kaupungin viereisellä kukkulalla oleva Valtakunnanlinna (saks. Reichsburg). Sen rakentamisen arvellaan alkaneen 1000-luvun alkuvuosina. Vuonna 1294 linna siirtyi Trierin hallintaan ja se laajennettiin voimakkaaksi linnoitukseksi. Kulku Moseljoella voitiin katkaista ketjun avulla tullimaksujen keräämiseksi. Cochemista tuli kaupunki vuonna 1332.

Vuonna 1689 kaupunki tuhoutui pahoin Ranskaa vastaan käydyissä sodissa, mutta korjattiin. Linnoitus sen sijaan oli raunioina 200 vuoden ajan, kunnes berliiniläinen Jakob Ravené aloitti sen jälleenrakennuksen. Uusitusta linnasta tuli myöhäiskeskiaikaisen tyylinen. Nykyisin linna on lukuisien turistien kiinnostuksen kohteena.

Lähde:Wikipedia 


Johtuen rankasta maastosta (linnaa kohti kiivetessä sai kyllä jalat kyytiä!) osa matkakumppaneistamme käyttivät taksia ja osa kulki jalkapatikalla. Taksimatka oli nopea eikä rokottanut kukkaroa paljon. Jalkaisin kulkeneet saivat kokea kaunista kaupunkia ylhäältä käsin ja nähdä paljon turisteja kulkemassa samaan suuntaan. Ja kyllä sieltä ylhäältä upeat maisemat olikin! Ostimme liput 'tavalliselle' linnakierrokselle ja se maksoi kaikkinensa 22 euroa. Kolmea aikuista ja kaksi lasta, perhelippu + 1 normaalilippu. Kierros kesti 45 minuuttia ja oli oikein mielenkiintoinen. Ryhmiä lähti aina 6 minuutin välein ja opas oli oikein asiantunteva. Kierros pidettiin saksaksi, mutta halukkaille oli jaossa esitteitä eri kielillä, mm. suomeksi! :)

Pidempiäkin linnakierroksia pidetään ja linnassa on myös mahdollisuus yöpyä sekä syödä juhlaillallista. Ehkäpä joku kerta pääsemme vielä sinne illalliselle asti, kuulostaa mahtavalta. ;)


 

4 kommenttia:

 1. Oi Oi! Upeat kuvat!
  Ihana paikka. Ihan kuin jostain elokuvasta!
  Tuolla haluan joskus käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kaunista ja sadunomaista! 😊 Kauniita paikkoja maailmalla paljon ja toki vaikkapa koti-Suomessakin. Reissaaminen on mukavaa, hyvässä porukassa 😊

   Poista
 2. Olipas taas kiva päästä tuonne linnaan! Muistan vielä sen kiipeäminen! Silloinkin oli kevät.
  Tuo linna hallitsee upeasti maisemaa jokilaaksoa pitkin ajaessa.
  Kiva kierros! Kiitos siitä! T.Maija Myrskyluodolta

  VastaaPoista
 3. Kiva, että pidit postauksesta! Sinulle kuvat ja maisemat olivat hyvinkin tuttuja. 😊

  VastaaPoista