sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Crème brûlée



Illan jälkiruokana crème brûlée eli paahtovanukas, namskis!
Resepti kopioitu Valion sivuilta, KLIK!



puolikas vaniljatankoa
3,3 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
4 keltuaista
½ dl sokeria

pinnalle hienoa ruokokidesokeria


Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.
Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.

Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.

Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.

Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.

Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20-25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.

Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.


(Ja me valmistimme valkuaisista marenkeja!)


Herkkuhetkiä tarvitaan aina silloin tällöin ja varsinkin 
Suomivieraiden läsnäollessa on kiva nauttia yhteisistä 
ruokailu-(/herkuttelu...) hetkistä!


2 kommenttia:

  1. Tuo on yksi minun lempi jälkkäreistä.
    En ole koskaan itse tehnyt.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa iltaa sinnekin Teille! Kannattaa testata kotonakin, yllätyin kuinka helppoa, oli minun ensi kertani myös. Nyt ei tarvitse herkutella pelkästään ravintolassa tätä, uskaltaa tehdä itse. 😉😋

      Poista