maanantai 13. elokuuta 2018

Lukuvuoden alku

Kun uusi kouluvuosi, lukukausi taas alkaa, se tietää aina hieman extrapuuhaa ja ehkäpä myös hieman harmaita hiuksiakin. Ennen lomalaitumille kirmaamista olet lukenut A4 (tai enemmän...) verran uusista hankittavista tavaroista. Lista voi olla ällistyttävän pitkä. Onneksi opettajat 'kelpuuttavat' myös joissakin tapuksissa ne puoliksi käytetyt vihkotkin. Ei tarvitse ostaa TAAS kaikkea, jo neljättä kertaa.

Osa tavaroista näyttää kyllä siltä kuin olisivat käyneet silppurin kautta, mutta ihmeen kaupalla palaset on osattu liimata yhteen. Ehkä autollakin on pari kertaa ajettu päältä. Vaikka vihkoissa on muovitaskut ympärillä ja kirjoissa kontaktimuovit suojana eivät ne mitään auta, kun kaikki on survottuna repun pohjalle. Näiden (pienten) koululaisten reput painavat nimittäin hurjan paljon! Niissä on kannettavaa. Olen ymmärtänyt, että kouluun ei saisi jättää paljon tavaroita. Ainakin meidän duo roudailee eestaas niitä samoja kamoja. Itse en ole kyllä henk.koht. asiasta opettajien kanssa keskustellut, pitääkin ottaa joskus puheeksi.

Lukuvuoden alussa on myös syytä maksaa heti kopiointimaksut (pojan luokalla ainakin 20 €) ja varmistaa mitkä ne AG:t olivatkaan mitä omat lapset valitsivat. Esim. meidän lapsilla on ollut taukoamatta ekasta luokasta lähtien sählyä. Ja meidän koululaiset ovat tykänneet kovasti koulun tarjonnasta.

Kouluretki kaikille 4-luokkalaisille on myös jännittävä, ajankohtainen teema. Sitäkin varten on laadittu pari A4:set ja mukaan otettavien tavaroiden lista on pitkä. Niiden metsästäminenkin tulee olemaan yksi ohjelmanumero. Mm. sisäkenkien osto! Me suomalaiset kun emme ole tottuneet paikalliseen tapaan, tallustella kotona kotikengissä, Hauschuhet jaloissa. Mutta, jos retkelle sellaiset vaaditaan niin mehän ostamme. Voi olla, että vanhempia ko. retki jännittää paljon enemmän kuin lapsia. :)

Koulun aloitus tarkoittaa myös minulle läksyjä....eli nyt kirjan kimppuun, kello on jo aika paljon! :) Mukavaa loppuiltaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti