keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Herkullinen feta-parsakaalipiirakka






Pohja oli niin helposti taputeltavissa vuoan pohjalle.




Maukasta keskiviikkoa! :)









Herkullinen resepti Ullan Unelma



pohja 
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmental-juustoraastetta
½ dl kylmää vettä

täyte
300 g parsakaalia
1 pieni punasipuli
1 pieni sipuli
200 g fetajuustoa
240 g smetanaa
2 kananmunaa
2 tl timjamia
½ tl rouhittua mustapippuria
50 g emmental-juustoraastetta


Sekoita pehmeähköön voihin jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.
Kiehauta parsakaali suolalla maustetussa vedessä ja kuullota pilkotut sipulit öljyssä paistinpannulla.
Kauli taikina halkaisijaltaan 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripota sipulin palat, fetajuusto ja parsakaalit pohjan päälle.

Sekoita smetana ja kanamunat keskenään, mausta seos timjamilla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan, ripota päälle vielä juustoraastetta.
Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen oloinen piirakka.
    Viikonloppuna ajattelin tehdä pitkästä aikaa jonkun piirakan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakat sopivat moneen tilanteeseen ja monet tykkäävät. Niin iltapalaksi tai kahvipöytään sopiva. :)

      Poista