sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Homemade Milchschnitte

Nämä pikkuherkut ovat varsinkin Saksassa asuville tuttu. ;) En osaa siis oikeasti yhtään sanoa myydäänkö vastaavanlaisia muualla. Mutta miksei tietty myytäisi. Näitä ei meidän talouteen ole ostettu montaa kertaa, vaikka nuoriso on niitä muutaman kerran pyytänyt. Kaverien luona ovat syöneet tai haukanneet palan kaverin eväistä. Toki me uteliaat olemme ostaneet niitä pari kertaa, mutta siihen se on jäänyt. Koska minun mielestäni nämä Milchschnittet ovat enemmänkin jälkkäri kuin välipala...Mutta toki jokainen tulkitsee asiat omalla tavalla. :) Näitä löytyy eri merkeiltä ja varmasti ovat keskenään samanlaisia.

Kun tytär löysi tämän reseptin, pyysi monta kertaa, että tekisimme kotona. Noh, äitihän suostuu lapsen kanssa leipomaan mitä tahansa. Ei siinä tarvinnut kyllä paljon auttaa. Neiti on omatoiminen puuhailija niin keittiössä kuin muuallakin. Tykkää tehdä kaikenlaista. Meidän pojalle taas eväsleipien tekeminen on harras toimenpide, äiti tai isä ei todellakaan osaisi tehdä sellaista kuin poika toivoo ja hän tekee ne itse mielellään. ;) Leipominen kiinnostaa häntä aika harvoin. Lapset ovat niin erilaisia. :)



Tässä tämä suomennettu, iisi ohje (josta tuli 6 kpl suuria Milchschnitteja):

4 munaa
150 g sokeria 
1 rkl lämmintä vettä 

Nämä ainekset sekoitetaan vatkaimella hyvin.



Sitten sekoitetaan kuivat ainekset keskenään jotka ovat:

75 g jauhoja
75 g maissitärkkelystä (Speisetärke) 
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Taikina kaadetaan leivinpaperin päälle pellille ja paistetaan uunissa 180 asteessa kypsäksi. (Kokeile hammastikulla, pohja paistuu nopeasti!)


Annetaan jäähtyä ja sillä aikaa tehdään täyte.

2 dl kermaa 
200 g tuorejuustoa
1 rkl hunajaa

Kerma vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sekaan tuorejuusto sekä hunaja. Leikataan pohjasta haluamasi kokoisia paloja ja täytetään. Annetaan tekeytyä jääkaapissa parisen tuntia.





Kuva otettu ennen jääkaappiin laittoa.
Ajattelin ottaa varman päälle, että eivät sitten myöhemmin 
vaan katoa parempiin suihin eikä kuvaaminen enää onnistu. ;)







Herkullista sunnuntaita!

4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä!
    Täällä vuoroin paistaa kirkkaasti aurinko, vuoroin pyryttää tosi sakeasti.
    Leppoisaa sunnuntaita sinne ♥️

    VastaaPoista
  2. Ihan vesi herahti kielelle, kun tollaista herkkua katselee. Kuulostaa ohjekin ihan helpolta ja kivalta. Tuota vois kokeilla, kun tekee mieli herkutella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on simppeleistä simppelin! Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Itse meinaisin, että nämä voisivat olla hyviä lasten juhlissa muffinien asemasta. :)

      Poista