maanantai 18. maaliskuuta 2019

Viikonlopun suolaiset ja makeat vohvelit




Rapeiden vohvelien ohje:

(Ohje K-Ruoka, KLIK!)


3 kananmunaa
3dl kevyt- tai täysmaitoa
3dl vehnäjauhoja
1dl hiivaleipävehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
3/4dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
2dl vichyä

Riko munien rakenne. Lisää maito, jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Lisää vichy.
Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Tarjoa vohvelit vastapaistettuina, jolloin ne ovat ihanan rapeita tai pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä.


Täyte:

ranskankerma
lohituorejuustoa
kylmäsavulohi
pippuria
tilliä






Ja makeiden vohvelien päälle lorautetaan Dr. Oetkerin vaniljakastiketta, 
mustikkahilloa sekä kermavaahtoa. Ja ääntä kohti, slurps!

Kermavaahdosta tulikin aika jämäkkää. 
Vaikka ostan usein luomutuotteita, en ole koskaan tällaista huomannut. Nimittäin luomukerma vaahtoutui tavallista kermaa nopeammin. En tiedä sitten oliko se vain sattumaa, tuntuiko vain siltä, mutta oli aika jännä huomata.

Tämä täytyy testata vielä uudestaan :)









Maanantaiterkut

Meillä hulinaa talossa, kun lasten kaveri kylässä. Tänään olen kuntoillut aamulla ja käynyt ruokakaupassa. Kuulin myös viikonloppuna varsin iloisia uutisia ja näillä näkymin aloitan yhden kurssin syksyllä. Sitten se tietääkin sitä, että työskentelen aamupäivisin sekä toisinaan viikonloppuisin...

Mutta katsotaan, katsotaan ihan rauhassa. Ensin pitää odottaa sinne syksyyn! :)


Mukavaa viikonalkua Sinulle

2 kommenttia:

  1. Voi, mitä herkkuja! Pitääkin kokeilla suolaisia vohveleita perinteisten makeitten lisäksi.
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa viikkoa sinullekin sinne ja kannattaa kokeilla suolaisia vohveleita myös :) <3

      Poista