-

-

torstai 14. maaliskuuta 2019

Lähiaikojen arkiruokiaJoskus (usein, hehheh) ei järki juokse ja arjessa tulee pyöriteltyä samoja ruokia. Pastaa ja pastaa, eri kastikkein ja virityksin. Sitä meillä varmaan syödään eniten. Myös nopeasti valmistuvat keitot ja tortillat ovat aika suosittuja meidän taloudessa myös. Käymme kyllä ulkonakin syömässä. Monesti torstai ollut se päivä, että syömme vaivattomasti ulkona. Toki, jos vaikkapa ystävät kutsuvat kanssaan perjantaina pizzeriaan niin toki silloinkin menemme tukka putkella valmiiseen pöytään. Suht koht lähellä on kivoja paikkoja niin nautimme kyllä mielellämme hyvästä ruoasta muuallakin kuin kotikeittiössä.


Mutta joskus, harvemmin kyllä, haluan olla kokeilunhaluinen keittiössä. Riippuu niin päivästä. Kokeilunhaluisuus tai -haluttomuus johtuu varmasti myös noista kahdesta veijarista joille välillä maistuu vain se makaroni. Mutta niin toivoisin pystyväni avartamaan heidän ruokatottumuksiaan. Onneksi alkavat pikkkupikkuhiljaa kasvattamaan lempiruokalistaansa. En ole aikoihin tehnyt kotona kahta ruokaa ja mielestäni se on paljon parempi. Kyllä tuon ikäinen jo oppii, että ruoan kanssa ei ole sopiva nirsoilla liiaksi! Melkein kaikkea voi maistaa edes vähän. Itse olen hyvin kaikkiruokainen ja paha sanoa, että mikä olisi se isoin 'no no' -ruoka. Ehkä nämä uudet proteiininlähteet jotka tulleet markkinoille. Pitää nyt ehkä hetken miettiä. ;) Meitä on niin moneen junaan ja hyvä niin. Ei kaikilla tarvitse olla se sama lemppariruoka.

Lapsetkin varmasti oppivat parhaiten maistamalla ja kokeilemalla.

Lähiaikoina pöytään on katettu mm. ylimmässä kuvassa olevaa broilerisubia. 
Vähän salaattia ja broilerin rintafilettä rapean ciabattaviipaleen sisään. Hyvin iisiä! Aina ei tarvitse piipahtaa patonkipaikassa.


Ja tuossa yläpuolella on tomaattipizza. Pohjalla tomaattinen pastakastike (oli parempi mielestäni kuin 'vain' tomaattimurska/tomaattisose jne.)
päällä paljon tomaattiviipaleita sekä mozzarellaa (tavallista ja buffala).

Pohja oli tehty tällä ohjeella, KLIK!
(Vaidoin margariinin oö) Ja valmistin pohjan 2-kertainen. Kaksi mehevää pizzaa joista toiseen upposi myös hiukan fetamurua sekä oranssia (värillä ei väliä :D) paprikaa. Nam!
Ja tottakai olen kokeillut uunifetapastaa! Kyllä minäkin haluan pysyä hittijutuissa mukana. ;) Ja kannattihan se kokeilu, pastan ja fetan suuri ystävä kun olen. :) Uunifetapasta oli todella hyvää, nopea valmistaa ja aion valmistaa toistekin. Kuva ei anna oikeutta annoksen hyvälle maulle. Seuraavan kerran laitan enemmän 
tuoretta basilikaa valmiin annoksen päälle ja sitä chiliäkin voisi kokeilla. 

Herkkutorstaita!!

2 kommenttia:

  1. Välillä vain tuntuu, ettei keksi yhtään ainoaa ruokalajia ja toisinaan tekisi mieli tehdä vaikka mitä! Meidän pienempi lapsenlapsi syö lähes kaikkea. Vain silli ei oikein maistu. Isompikin söi ennen, mutta nykyään on hiukan rajoittuneempi. Margerita toki maistuu aina❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin pitää vaan sitkeästi odotella, että näille kahdelle alkaa monet, uudet ruoat maistumaan. Pienenä mussutettiin vaikka mitä, mutta näin kouluikäisenä osataan valita paremmin ne omat lempparit näköjään. ;) Mutta en luovuta, kokeilemalla ja maistamalla makuasiat voivat pikkuhiljaa muuttuvat.

      Poista