-

-

keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Mitä me tuijotamme Netflixistä!

Maistuiko simat ja tippaleivät?

Vappupäivään sopii tämä postaus minun mielestäni jota olen pikkupäässäni pohtinut jo kauan aikaa. Monilla vappupäivä mennyt varmasti aika rennoissa merkeissä. :)

Olen lukenut joistakin blogeista Netflix-suosituksia ja ihmiset ovat listanneet mieliohjelmiaan. Kaikilla tutuillamme täällä Saksassa on  Netflix ja esim. vanhemmillani Suomessa. Juttelemme usein keskenämme mitä sarjaa olemme alkaneet seuraamaan tai mikä suoratoistopalvelun leffa on ollut mieluinen ja katselemisen arvoinen. Nämä ovat tietysti 100 % täysin makuasioita, mutta laitetaan nyt listaa tulemaan. (Meillä on myös Amazon Prime ja Smart-TV:n kautta paljon kanavia, mutta se mitä eniten katsomme on NF! Ohjelmien katsominen on tehty nykyään luvattoman helpoksi...)
1) Chef's Table
Jos rakastat hyvää ruokaa, ihania gourmet-elämyksiä ja upeita ravintoloita tämä on sarja juuri sinulle! Sarjassa tutustutaan lähemmin huippukokkeihin ympäri maailmaa ja heidän ravintoloihin. Nämä huippukotit sekä ravintoloitsijat ovat rautaisia alan ammattilaisia ja tekevät sitä tosiaan koko sydämestään. Katsoja pääsee kurkistamaan kaikkien ihanien herkkujen ideoimisen taakse jase on todella mielenkiintoista. Ja kaikilla sarjan pääosassa olevilla on paljon kerrottavaa, upeita tarinoita ja tietysti pettymyksiäkin ym. Siksi sarja onkin niin mielenkiintoinen.

2) Grace & Frankie
Nämä n. 70-vuotiaat rouvat ovat ehkä hauskinta mitä komediasarjoissa on ollut pitkään aikaan! :D Ja mielestäni komediat ovat yleensä suunnattu nuorille ja näyttelijät ovat myös nuoria, mutta tässä sarjassa pääosaesittäjät (2 naista eli juuri Grace ja Frankie sekä heidän (ex)-miehet) ovat ylittäneet reilusti keski-iän ja ovat hurjan hyviä näyttelijöitä ja käsikirjoitus on aivan hulvaton.

3) The Killing (Jälkiä jättämättä)
On superjännä ja hienosti toteutettu rikosdraamasarja josta on tehty 4 kautta. Perustuu tanskalaiseen sarjaan eikä ole siis Netflix Original kuten pari edellä mainittua. Jos tykkää jännityksestä, niin tykkää aivan varmasti tästäkin. Pääosanesittäjät ovat hyvät ja heillä hyvä jännite sarjassa. Tästä on jo aikaa, kun olemme sarjan kahlanneet läpi joten voisi taas aloittaa alusta. Hyviä ohjelmia voi katsoa myös uudelleen.

4) Berlin Station
Tämä sarja olisi melkein pitänyt mainita ensimmäiseksi vaikka ei ollut tarkoitus laittaa sarjoja 'paremmuusjärjestykseen'. En ole ihan varma näkyykö tämä sarja Suomessa, näkyykö vain saksankielisissä maissa, mutta, jos näkyy niin vahva suositus tälle! Jännittävä draamasarja kertoo CIA agenteista Berliinissä. Tästä ei jännitystä ja juonenkäänteitä puutu. Myös tässä sarjassa näyttelijät ovat todella osaavia ja mielestäni, monet näyttelijät ovat 'uusia kasvoja' , ei niitä joka-sarjasta-tuttuja, se on aina plussaa. Tosin yksi pääosanesittäjä on myös pääosassa yllä mainitussa The Killing -rikossarjassa. :D

5) Queer Eye
Tämä numero 5. on jotain ihan muuta kuin muut yllä mainitut, mutta jos haluaa nauraa, tulla hyvälle tuulelle niin tämä sarja on sinulle. Ihastuttava miesviisikko laittaa ohjelman sankareita (joiksi heitä kutsuvat) uuteen uskoon niin vaatetuksen tai muun elämän saralla. Kodit laitetaan kuntoon sekä vaatekaappi. Hoidetaan ihmissuhteita siinä samalla yms. Viidellä pääosanesittäjä homoseksuaalimiehellä on ihanan rento ja läheinen suhde keskenään ja saavat näille sankareillekin myös hymyn huulelle (tai kyyneleen poskelle). Rakastan hyviä rikossarjoja, mutta tämä sarja sai minut nauramaan ja itkemään. Ja siis hyvällä tavalla itkemään. :)Tässä vain pintaraapaisu, että mitä olen tai mitä
olemme miehen kanssa yhdessä Netflixistä
vuosien varrrella katsoneet. Mutta nämä yllä
mainitut tulivat ensimmäisenä mieleen. Ja kuten
sanottua, niin makuasioitahan nämä vain ovat.
Laittakaa tännekin päin sarja- ja leffaehdotuksia!
Kiitos. :)


p.s. Ja tähän listaan en halunnut mainita klassikoita eli Frendejä tai How I met Your Mother'ia, joita kahlaamme lävitse, kun haluaa vaan nauraa, rentoutua eikä halua mitään sen vakavampaa. ;) Tekee mieli vain hihitellä sohvan nurkassa.

7 kommenttia:

 1. Meillä ei ole Netflixiä, vaan katsomme Elisa Viihteeseen tallentamiamme erilaisia sarjoja saippuasarjoista aina tietokilpailuihin. Mikä sen mukavampaa ajanvietettä.
  Hyvää juuri alkanutta toukokuuta täältä koleasta ja sateisesta Suomesta 💮🌼❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri parasta, että niitä hyviä ohjelmia voi katsoa siihen aikaa, kun itse sopii. :) Esim. kun mies on reissun päällä ja lapset unten mailla, minusta on kiva rentoutua sohvan nurkassa vaikka tuota yllä mainittua Chef's table'ia, katsellen. :)

   Poista
 2. Huomenta täältä kylmästä sateiseta Suomesta. Me olemme netflix koukussa. Eilen ilmeistyi 6 kaus sarjasta The americans sen olemme katsoneet! Luther yks suosikki, elokuvia, pohjoismaiset sarjat on hyviä esim. Silta ja paljon muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Netflix-koukkuun voi varmasti jäädä, niin helpoksi ja viihdyttäväksi hyvien ohjelmien ja leffojen katselu on tehty. ;) Mies on mielestäni katsonut muutaman jakson Luther'ia ja yhdessä muutaman jakson verran Americans-sarjaa. NF löytyy paljon laatusarjoja. :)

   Poista
 3. Meillä on tällä hetkellä Viaplay. Ja välillä on käytössä NF. Katsotaan enempi leffoja kuin sarjoja.
  Sarjoista kiinnostaa Pohjoismaiset ja elokuvista tositapahtumiin perustuvat. Mutta kauhuleffat ja komediat on myös hyviä!😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on niin hyviä pohjoismaisia sarjoja, tai niitä tulee katsottua enemmän kuin ennen. Laatu on kohdillaan ja varmasti valikoimaakin enemmän kuin ennen. Komedia on aina hyvä valinta, ei tarvitse käydä suru puserossa nukkumaan, vaan hyvillä mielin. ;)

   Poista