-

-

keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Mississipin mutakakku



















Olin saanut yllä olevan leivontakirjan itse Joulupukilta. Kun mietin mitä voisimme
tarjota brunssivieraille ns. jälkiruoaksi otin heti käteeni tämän uusimman kirjan. 

(Ja, jos ihan tarkkoja ollaan niin tämä on minun toinen kirjani...muistelisin, että
sain samaisen leivontaopuksen parisen vuotta sitten. Ajattelin antaa sen äidilleni.
Ihan yhtä hyvässä kunnossa kuin tämä uusi. :))


Halusin kokeilla jotain uutta reseptiä ja suhteellisen helppoa. Tämä olikin hyvä 
valinta, tytär osasi auttaa hienosti. Taisin pekaanipähkinät pilkkoa valmiiksi, 
mutta muuten ei hommassa paljon apua tarvittu. 

Ja se maku....voi hyvänen aika miten tulikin hyvää (vaikka itse sanonkin)!
Paras mutakakku mitä olen koskaan syönyt. Pekaanit antavat niin ihanan 
rapsakkuuden niin pohjaan kuin täytteeseen ja paranee vain vanhetessaan...
Tai öööö, eihän tällainen kakku kyllä kerkiä jääkaapissa kauaa majailla. ;)



Jos valokuvasta ei saa mitään selvää niin kirjoitan ohjeen vielä tähän alas.


pohja

140 g digestivekeksejä
85 g pekaanipähkinöitä murskattuna
1 rkl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
85 g voisulaa


täyte

225 g voita/margariinia
175 g tummaa suklaata
1,25 dl vaaleaa siirappia
4 isoa kananmunaa
85 g pekaanipähkinä murskattuna



Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka (~23 cm)
Murskaa keksit sekä pähkinät monitoimikoneessa, lisää 
joukkoon sokeri ja kaneli.
Lisää voisula.

Painele pohja vuokaan ja hieman reunoille.
Laita hetkeksi jääkaappiin.

Sulata voi, suklaa ja siirappi kattilassa miedolla 
lämmöllä, koko ajan sekoittaen.
Anna jäähtyä ja vatkaa sekaan kananmunat 
ja lisää lopuksi pähkinämurska.

Paista n. 30 min, tai kunnes kakku saanut väriä.
Anna jäähtyä.




4 kommenttia:

  1. Tätä pitää joskus tehdä sillä pekaanipähkinät ja mutakakku on molemmat mun heikkouksia :)

    VastaaPoista
  2. Tämä onkin hiukan erilainen mutakakkuresepti. Oikein kivan tuntuinen. Tätä taidan kokeilla, vaikken ihan hirmuinen mutakakkufani jostain syystä olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kannattaa kokeilla, kun on pekaanipähkinöiden kanssa hieman eri makuista. :)

      Poista