sunnuntai 30. elokuuta 2020

Mokkapalat (1,5-kertaisella kuorrutuksella tietenkin!)

Moikka moi! Täällä kepeä sunnuntaimoodi, mitäs siellä?


Lapsille oli tulossa pari kaveria kylään ja muutenkin teki mieli leipaista jotakin herkkua sunnuntain kunniaksi. Mokkapalat maistuvat kaikille vauvasta vaariin ja kahvin asemasta voi laittaa vaikka mehua tai maitoa, jos ei pidä kahvin mausta. Lasten synttäriherkkuja varten tuli ostettua uusia nonparelleja ja mokkapalojen koristeluun niitä uppoaakin ihan helposti puoli purkillista... ;)


Käytin Dr. Oetker -reseptiä inspiksenä, KLIK!



150 g voita/margariinia (käytin margariinia)
2,5 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (käytin vaniljarouhetta myllystä)

Ja 1,5-kertainen kuorrutus:
450 g tomusokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
75 g voita
0,75 dl kahvia

Nonparelleja/strösseleitä


Kuumenna uuni kiertoilmalle 180 asteeseen tai tasalämmölle 200 asteeseen. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasainen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi välttäen kuitenkin turhaa sekoittamista.

Levitä taikina tasaiseksi uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Valmista kuorrute kun pohja on juuri tullut uunista. Sulata voi. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Lisää tarvittaessa kahvia, niin että seoksesta tulee paksua mutta helposti levitettävää. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle nuolijaa apuna käyttäen. Ripottele koristeita välittömästi pinnalle. Leikkaa jäähtynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi. (Lämmitin veistä kuumassa vedessä ja pyyhin veitsen leikkaamisen välissä.)









Eikö tuo serviettien kuviokin ole kuin suoraan 
nonparelli-purkista?




















4 kommenttia:

  1. Iki-ihanat mokkapalat, jotka todellakin maistuvat...! Nätisti olet koristellut ja lautasliinat ovat piste iin päälle. Jossain blogissa oli joku uudenlainen kuorrutus mokkapaloille.
    Ihania herkkuhetkiä 😋

    VastaaPoista
  2. Löysinkin sen kuorrutuksen. Se on Sarin kotona -blogissa ja kuorrutus oli keksikuorrutus 👌

    VastaaPoista