sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Katkarapurisotto

 



















Ajatella, että emme olleet koskaan valmistaneet risottoa! Mutta kerta se on ensimmäinenkin. Onnistui hyvin. :) Ja nyt täytyy kyllä rehellisesti myöntää, että minä pilkoin sipulit ja etsin raaka-aineet esille sekä katoin pöydän, mutta muuten mies hoiti ruoanlaiton. :)

Maukas resepti löytyi täältä, KLIK! (K-Ruoka)

Valkku oli ostettu ihan vaan Lidlistä ja oli oikein hyvä pari risoton kanssa. Heh, en osaa sen kummemmin kuvailla viiniä, muuta kuin sanoa, että maistui! :D


------------------------------------------


Tänä aamuna olemme hypänneet pyörän satulan selkään ja olemme polkaisseet aamupalalle. Iltapäivällä, kun keli oli hiukan parempi lähdimme tunnin mittaiselle fillarilenkille ja oli niin mukava retki. 
Hyvä fiilis ulkoilun jälkeen.





1 ps (400 g) kuorittuja raakoja jättikatkarapuja (pakaste)

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria


1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä

3 dl risottoriisiä

2 dl valkoviiniä

n. 7 dl vettä

2 rkl kanafondia

1 rkl sitruunanmehua

1 tl sitruunan raastettua kuorta

1 dl parmesaania raastettuna

n. 20 g voita

ripaus mustapippuria

(ripaus suolaa)



Sulata katkaravut kylmässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuumenna pinnoitetussa kattilassa oliiviöljy. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet kuullottumaan. Mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada riisien joukkoon valkoviini. 
Sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin.

Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää veteen fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kanalientä kerrallaan risottoon. Sekoita koko ajan. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia.

Mausta riisi sitruunanmehulla ja -kuorella, parmesaaniraasteella, voilla ja pippurilla. Tarkista maku.
Paista katkaravut pussin ohjeen mukaan pannulla ja sekoita ne lopuksi risottoon.




2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää! Risotto on meidän vanhimman lapsenlapsen lempparia. Minun kärsivällisyyteni ei riitä sen valmistamiseen, kun pitää koko ajan sekoitella ja lisätä nestettä, mutta onneksi lapsen äiti monta vuotta Italiassa asuneena on oivaltanut ja noudattaa noita italialaisia ruuanlaitto juttuja. Ruuanlaittoon pitää oikein huolella paneutua ja se voi sitten kestää vaikka koko päivän 😄
    Meillä täällä vietetään koulujen syyslomaa ja lomalainenkin oli mökillä viikonlopulla kanssamme.
    Oikein ihanaa uutta syysviikkoa teille kaikille myös 🌞🍂🍁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa lomaa sinne koululaiselle ja toivottavasti pääsette yhdessä lomalla puuhailemaan jotakin kivaa. Koronasta huolimatta...Syksyn iloa sinne teille! 🧡🍁

      Poista