keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Kuntosalilla* käynti pandemia-aikana

 *kyseessä siis kuntosali jossa itse käyn. Ei tietysti samoja käytäntöjä kaikkialla.



Halusin kirjoittaa hieman ylös millaista kuntosalilla käynti on ollut viime aikoina. On mielenkiintoista palata tähän postaukseen vaikka vuoden taikka parin päästä. 


Olen käynyt samalla salilla noin 8 vuotta. Oikein kiva sali, kivoja ihmisiä niin töissä kuin asiakkaina. En ole himoliikkuja, en ole koskaan ollutkaan, mutta käyn salilla jotta niska- ja hartia-alue pysyisi suht koht kondiksessa. Sen takia alunperin rupesin käymään salilla, kun lääkäri sitä nimenomaan ehdotti. (Kävin myös useita kertoja fysioterapeutilla, myöskin lääkärinmääräys) Sitä ennen en ollut vielä kerinnyt tutustua sen paremmin paikkakunnan salivaihtoehtoihin, olinhan kahden pienen lapsen kanssa kotona. Liikkuminen oli silloin hieman erilaista. ;)


Keväällä sali meni sitten kiinni, tietysti ja muiden salien tavoin myös tämä ko. sali rupesi jakamaan treenivideoita somessa ja heidän sivuillaa ym. Voitte varmaan arvata kuinka monta kertaa treenailin kotona niiden mukana... ;) Myöhemmin salit saivat avata ovensa, mutta tiukoin ehdoin. Ainakin meidän salilla tämä tarkoitti sitä, että pukuhuonetilat sekä suihkut olivat poissa käytöstä. Jos salille mieli mennä piti pukea treenikuteet jo kotona ja vaihtaa eteisessä treenikengät jalkoihin. Varmasti moni lähti innosta hihkuen pitkästä aikaa paikan päälle treenaamaan.


Kesällä minullekin soitettiin ja kerrottiin, että sali tulisi olemaan taas normaalisti avoinna. Niin pukkarit kuin suihkut olisivat taas käytössä. Minulle soittanut henkilö oli ystävällinen ja mukava, ei tyrkyttänyt mitään eikä vaatimalla vaatinut asiakastaan takaisin salille. Kyseli vointia ja fiilis oli sellainen, että ottavat hygienia- yms. asiat tosissaan. Kesäloman jälkeen palasin minäkin salille. 


Kun astun sisälle kuntosalin eteiseen minulla on oltava maski kasvoillani, tietysti. Heti ensimmäisenä törmään käsidesiautomaattiin ja huomaan pleksit tiskin edessä jonka takana työskennellään, myöskin maskit kasvoilla. Sali tarjoaa pienen pyyhkeen, jolla pyyhitään kuntosalilaite käytön jälkeen. Voit tuoda myös omasi, jos tahdot. Tällä tavoin pyritään vähentämään käsipyyhepaperin käyttöä. Minulla on mukana oma pyyhe kasvoille ja nappaan aina tiskiltä mukaani pienen pyyhkeen puhdistusta varten. (Spraypulloja löytyy sieltä sun täältä!) Kun saavun pukkariin voin riisua maskini ja, kun astun takaisin salin puolelle voin olla ilman. Olen kyllä nähnyt ihmisten treenaavaan maskit kasvoillaan, mutta se on heidän oma valintansa. Niin ei kuitenkaan tarvitse tehdä. 


Ryhmäliikuntatunnit pidetään normaalisti, mutta jumppasaliin ei saa mennä hengailemaan liian aikaisin. Eikä käytävillä saa notkua isoissa ryhmissä tuntia odottaen. En ole itse osallistunut korona-aikana yhdellekään ryhmäliikuntatunnille.


Laitteita on siirretty hieman etäälle toisistaan, eikä ole sellaista fiilistä, että olisi ahdasta. Ikkunatkin pidetään auki ja ilmavirran kyllä huomaa vaikkapa kuntopyörän selässä istuessa. Käyn itse heti aikaisin aamulla liikkumassa, eikä siellä silloin koskaan ole ollut väentungosta. Ne samat tyypit arkiaamuisin. Mm. eläkeläisiä ja kotirouvia, Hausfrauen.


Tässä eräänä päivänä bongasin kuntosalin eteisessä huoltomiehiä jotka olivat tulossa töihin. He suuntasivat maskit kasvoillaan ensimmäiseksi kohti käsidesiautomaattia. Hyvä niin.



Oletko käynyt nyt korona-aikana kuntosalilla?

Miten teidän salilla hygienia-asiat hoidetaan?


 


Kuvassa olevat Niket ovat lempparikenkäni tällä 
hetkellä, näitä en käytä sisätiloissa, salilla. ;)
(BTW paras ostos tänä vuonna!)



4 kommenttia:

  1. Kuntosaleista meillä en tiedä, miten toimitaan, mutta poika käy jäähallilla ja sinne mennessä ja poistuessa on oltava maski. Jotenkin outoa, kun juuri pelatessa höngitään ja ollaan lähikontaktissa, ettei silloin käytetä. Onhan se hengittäminen vaivalloisempaa maskin kanssa tietysti, kun oikein kunnolla hengästyy. Neljävuotiaan lapsenlapsen piti aloittaa Tepsin luistelukoulu, mutta vanhemmat tuumasivat juuri maskien käytön takia ja siksi, että kaukalo on täynnä lapsia ja aikuisia, että siirretään aloitusta ja seurataan tilannetta.
    Mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvä seurailla tilannetta. Aina voi hieman lykätä harrastusten aloitusta, jos tuntuu itsestään parhaimmalta. Mukavaa sunnuntai-iltaa! :) :)

      Poista
  2. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta. Itsekin olen muutamaan otteeseen nyt lähiaikoina uskaltautunut salille. Normaalisti käyn yrityksemme omalla salilla, mutta nyt etätöiden myötä se ei valitettavasti ole onnistunut. Onneksi omakin lähisalini on nyt ollut normaalisti auki, mutta maskia olen käyttänyt aina salilla liikkuessa sekä käsidesiä joka laitteen välissä. Onhan se ehdottoman tärkeää pitää kunnosta huolta, erityisesti näin pandemia-aikana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juuri näin! Se on niin henkiselle kuin fyysiselle terveydelle tärkeää, että pääsee liikkumaan. Olkoot sitten tyyli mikä tahansa, ulkona tai kuntosalilla. Mukavaa tiistaita sinulle ja terveyttä! ❤

      Poista