maanantai 4. tammikuuta 2021

Jamie Oliverin cassata (sisilialainen kakku) & katkarapu-tonnikalapasta

Heippa vaan!



Toissa vuonna Suomi-lomalla kotiutuin kirpputorilta 'Jamien italialainen keittiö' -keittokirjan vitosella. (Vain noin vuoden vanhan kirjan sain niin edullisesti, yes!) Olen aina tykännyt tämän brittikokin TV-ohjelmista ja olemme monta vuotta sitten saaneet lahjaksi miehen vanhemmilta 'Alastoman kokin onnenpäivät' -kirjan (oikein kiva sekin!).

Ruokakomeron hyllyllä on vino pino keittokirjoja ja viikonloppuna nappasin summamutikassa tämän käteeni ja yhdessä lasten kanssa etsimme kaksi ohjetta, pääruoan ja jälkkärin (tai kakun). Itse kirjan sivuilla niin kakku kuin pasta-annos näyttävät niin uskomattoman kauniilta :D nämä meidän versiot eivät päässeet ulkonäöllisesti ihan siihen samaan kastiin. ;) 

Tässä linkit ohjeisiin  KLIK! (cassata) & KLIK! (prawn & tuna linguine)

















Kumpaakin ohjetta jouduimme varioimaan hieman. Emme pidä niin kovasti kandeeratuista hedelmistä joten vaihdoimme ne tuoreisiin marjoihin ja pastan sekaan päätyi purkkitonnikalaa, koska emme keksineet mistä löytäisimme siihen hätään tuoretta. Mutta kumpikin maistui hyvältä, muutoksista huolimatta. Cassata-kakku oli hieman aikaavievä valmistaa, mutta maukas ja kuten alkuperäisestä kuvasta voi huomata siitä saa todella näyttävän! Ja tämä pasta jää varmasti meidän perheen ruokalistalle!




Voisiko yksi tämän vuoden lupauksistani olla se, 
että etsin reseptejä keittokirjoistani ja 
kokeilen rohkeasti uusia juttuja? :) 
Löytyykö siellä vinot pinot keittokirjoja hyllystä?




P.s. Ja kuten sanoin, nämä meidän omat eivät vedä vertoja Herra Oliverin aikaansaannoksiin! :D (+ kuvat otettu iltahämärässä.)

2 kommenttia:

  1. Tuli ihan nälkä, kun katsoin kuviasi 😋Keittokirjoja täälläkin on paljon. Harvoin tulee niitä käytettyä, kun netistä on niin helppo löytää tarvitsemansa ohjeet. Ainoastaan ne tutut luottoreseptit haetaan aina kirjoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se, kun netistä löytää tuossa tuokiossa etsimänsä tai vaikka kymmenen eri reseptiä samasta ruoasta. Niistä vain sitten arpoo sen itselleen sopivimman. Omat keittokirjani ovat vähän tylsässä paikassa (ruokakomeron nurkassa päällekkäin hyllyllä) ja sen takia tulee käytettyä harvemmin. Mutta nyt lupaan aina silloin tällöin käyttää niitä kirjojakin. :)

      Poista