maanantai 1. maaliskuuta 2021

Marjainen kuivakakku

 


















Hyvää maanantaita sinulle ja maaliskuun ekaa! Vasta vuosi vaihtui ja nyt mennään jo kevättä kohti.


Tämän kertaiselle leivonnaiselle oli vaikea keksiä nimeä. Inspiraationa toimi 
sitruuna-mustikkakakkuresepti (lemon blueberry bread). Mutta en löytänyt pakastemustikoita (tuoreet pensasmustikat eivät ole sama) joten mustikat vaihtuivat sekamarjoihin. Pussissa oli kyllä vähän mustikoitakin! ;)

Tämä resepti on alunperin englanninkielinen, 
linkki alkuperäiseen KLIK!



1 cup = ~2,4 dl
ohjeessa käytetään tuorejuustoa 4 ounces = ~113 g




1 cup sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 cup (suolatonta) voita
reilu 100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 (isoa) kananmunaa
1 tl vaniljauutetta (varmasti voi käyttää vaniljasokeria)
2 cups vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1/2 cup piimää
1 1/2 cups (tuoreita) mustikoita (käytin pakastemarjoja ja lisäsin joukkoon hieman perunajauhoja)

Kuorrutus
3 rkl suolatonta voi sulatettuna
1 cup siivilöityä tomusokeria
1/2 tl vaniljauute (varmasti käy vaniljasokeri)
2 rkl sitruunamehua


----------------------------------------------


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele ja korppujauhota vuoka.

Yhdistä sokeri ja sitruunankuori ja sekoita.

Vaahdota sokeri, voi sekä tuorejuusto kuohkeaksi (n. 3 min.). Lisää kananmunat yksi kerrallaa ja lisää vanilja.

Yhdistä kuivat aineet keskenään, (jauho, leivinjauhe, sooda sekä suola). Ja lisää taikinaan vähän kerrallaan.

Lisää piimä, mutta älä sekoita liikaa. Ja lopuksi lisää marjat.


Paista n. 50-60 min. Anna kakun jäähtyä ja valmista kuorrute sekoittamalla raaka-aineet keskenään.









Uusi kakkuvuoka on ihanan värinen. ❤❤❤❤

2 kommenttia:

  1. Ai, ai, mitä herkkua! Kahvihetki kutsuu!
    Marjat pitävät leivonnaisen kivan kosteana ja maistuvat niin kesälle. Teimme viikko sitten tyttären kanssa suklaisia vademamuffineja itsepoimituista vadelmista. Ja toden totta, maku oli niin suussasulava. Suklaakuorrutteen kanssa vadelmien maku jotenkin vielä korostui.
    Onpa hempeä kakkuvuoka. Sillä leipominen maistuu.
    Aurinkoista maaliskuuta teille sinne ☀️Niin se kevät tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, oi, vadelmat ja suklaa ovat ihana kombo! 3 Olivat varmasti todella hyviä. Ostan usein tuoreita vadelmia ja syön aamulla jogurtin seassa. Kesällä saa sitten maittavia saksalaisia pensasmustikoita. :)

      Poista