keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Miljonäärin muropalat

Eikä ja voi apua! 


Miten olen unohtanut postata nämä kuvat ja tämän reseptin jonka löysin Kakkuviikarin vispailuja! -blogista, KLIK! Tämä oli niin ihanan makeaa herkkua, että pieni, ohut pala riitti helposti poistamaan makeannälän. Sanoin lapsille, että tämä voisi myös olla oiva tarjottava heidän syntymäpäivillään. (Jos niitä voi edes juhlia isommalla porukalla..) Lapsivieraille maistuisi varmasti Twix-suklaalta maistuva herkku. 

Meidän suklaapalat valmistuivat Pentikin piirakkavuoassa, koska samantapaista minulla ei ollut mitä alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty. Mutta onnistui hyvin, erilaisesta astiasta huolimatta. Nyt, kun näitä kuvia katselen tulee vain suru puseroon, kun jääkaapissa ei ole mitään suklaisia leivonnaisia. Ehkä tällä viikolla voisi jotain leipoa... 'Harjoitella' pääsiäisherkkuja. :)






Vesi herahtaa kielelle...












200g kaupan valmista murotaikinaa TAI

Tein taikinan itse, koska Saksassa ei myydä 
valmista murotaikinaa, tai en ole ainakaan löytänyt. :)
Käytin Kinuskikissan ohjetta, KLIK!


Murotaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. 
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.




Täyte
100g voita
0,5 prk (n.200g) makeutettua, kondensoitua maitoa
2rkl siirappia
1/4tl suolaa

Pinnalle
200g maitosuklaata 
sormisuolaa


Painele taikina vuokaspraylla voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Paista pohjaa 200 asteessa n.20 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä ja kauniin, vaalean ruskea.

Mittaa kattilaan voi, kondensoitu maito, siirappi ja suola. Kiehauta ja keitä, kunnes seos sakenee jonkin verran. Kaada täyte sitten muropohjan päälle ja anna jäähtyä ja jähmettyä (jääkaapissa).

Sulata maitosuklaa vesihauteessa ja kaada kinuskitäytteen päälle. Ripoittele pinnalle kevyesti somisuolaa. Anna suklaan jähmettyä ja leikkaa sitten paloiksi.


2 kommenttia:

  1. Olen näitä tehnyt joskus vuosia, vuosia sitten jonkun lapsen rippi- tai yo-juhliin, mutta ohje on kadonnut. Aivan ihania! Kiitos ohjeesta! Nyt voin taas leipoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mahtavaa! Nyt taas pääset näitä leipomaan. Nam! Varmasti iso hitti perhejuhlissa. 😊

      Poista