sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Kuorrutettu kahvikakku & chiasiemensämpylät
























Huomenta! 
Täällä tuulista ja kovin harmaata, miten siellä sunnuntai on alkanut?


------------------------------

Kun leivoimme sitruunadonitsejä meillä jäi kuorrutusta aika paljon jäljelle. 
Ja hyvää kuorrutusta ei saa heittää pois joten pari päivää 
donitsien leivonnasta teimme simppelin, mutta maukkaan kahvikakun. 
Koristelimme kakun kuorrutuksella sekä viimeisillä musta-kultaisilla strösseleillä.
Tästä riitti jälkiruoaksi moneksi päiväksi.


Kakun jälkeen uuniin lähti paistumaan pellillinen isoja sämpylöitä.
Resepti oli aika lailla omasta päästäni. Halusin käyttää 
loput ruis- sekä täysjyvävehnäjauhot. Ja meillä on iso purkillinen chiasiemeniä, 
mutta en oikein muista niitä lisätä mihinkään joten tähän taikinaan kaadoin 
aikamoisen louraksen... Hups! :D Jätin taikinan löysäksi 
ja heitin taikinapallot pellin päälle kohoamaan, enkä pyöritellyt 
sämpylöiksi lainkaan. Sämpylät kohosivat pitkään ennen uuniin päätymistä.




5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ dl kermaa
3 munaa
150 g juoksevaa margariinia
1 dl appelsiinituoremehua

Vuokaan
rasvaa
korppujauhoja


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista.

(Ohje Myllyn Paras, KLIK!)




5 dl vettä
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
~8 dl jauhoja (minulla oli ruis- sekä täysjyvävehnäjauhoja ja vehnäjauhoja, jälkimmäistä eniten)
2 rkl chian-siemeniä (minulla lorahti paljon enemmän....)
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä


Lisää kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola sekä vähän jauhosekoitusta.
Lisää joukkoon pieni määrä jauhoja johon on kuivahiiva on sekoitettu.
Vaivaa taikinaa.
Lisää jauhot, chiasiemenet ja öljy, taikina saa jäädä löysäksi. Kohota reilut puoli tuntia tai niin kauan, että taikina on kohonnut kunnolla.
Nostele taikinapalat pellille kohoamaan vielä puoleksi tunniksi ja paista 200 asteessa n. 10-15 min.





Pääsiäiseen on vain kaksi viikkoa, maaliskuu on mennyt kuin silmänräpäyksessä. Täällä Saksassa pelätään tartuntapiikkiä pääsiäisen jälkeen ja ennustetaan jopa suurempia lukuja kuin joulun tienoilla. Elämme vaikeita aikoja eikä Saksassa rokotustahti ole ollut toivotunlainen....

Koitetaan kuitenkin kaikkemme, että pysymme terveinä!!




p.s. Kertokaa teidän pääsiäisruokasuunnitelmista? Itse olen vasta miettinyt jälkiruokapuolta...




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti